Nieuws

Deutsche Telekom wil 5G lanceren in 2020

5G komt naar Duitsland, en Europa, dankzij Deutsche Telekom, dat 5,5 miljard euro per jaar gaat investeren in de infrastructuur.

Tot op heden konden we enkel nog maar berichtgeven over 5G-innovaties in de Verenigde Staten, waar Verizon enkele weken geleden als eerste met een 5G-(thuis)netwerk kwam. Daar komt nu echter verandering in dankzij Deutsche Telekom, dat commerciële 5G wil uitrollen in 2020.

De belofte komt er van CEO Tim Hoettges, die eerder vandaag zei dat hij wil blijven investeren in netwerkinfrastructuur en daarvoor 5,5 miljard euro per jaar gaat uittrekken. Deutsche Telekom wil hiermee de concurrentie een stapje voor zijn; begin 2019 worden er immers 5G licenties uitgereikt in Duitsland.

Verder ijvert Hoettges nog voor een samenwerking tussen verschillende telecomoperatoren om zo snel mogelijk een gigabit glasvezelnetwerk uit te rollen met het oog op toekomstige infrastructuur, waaronder 5G, maar ook slimme steden en fabrieken.

Om dit allemaal de moeite waard te maken moeten er natuurlijk wel genoeg 5G-toestellen in de handen van consumenten zijn. Momenteel is dat nog allesbehalve het geval, maar we weten wel dat zowel LG, Huawei en Samsung al van plan zijn om een 5G-smartphone uit te brengen, maar wanneer we deze juist kunnen verwachten is alsnog een raadsel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business