Nieuws

Dell UltraSharp 49 Curved geeft je twee monitoren in één

Of groter ook altijd beter is, blijft een veel gestelde vraag. Dell heeft zich hier alvast niets van aangetrokken met zijn nieuwe UltraSharp 49 Curved monitor.

Sommige mensen sluiten graag een extra en iets grotere monitor aan op hun laptop om toch te kunnen werken met een groter beeld. Grafisch vormgevers of video editors werken soms weer met drie schermen tegelijk om hun werk efficiënt en overzichtelijk te kunnen houden. Dell gaat hier nu nog een stapje verder en heeft de UltraSharp 49 Curved monitor ontwikkeld die in feite twee monitors weet te combineren met een resolutie van 5120p x 1440p oftewel het equivalent van twee 27-inch schermen.

Het scherm is zo groot dat je twee vensters volledig naast elkaar kunt openen alsof je dus twee afzonderlijke monitoren naast elkaar zou hebben staan. Deze monstermonitor zou op deze manier moeten zorgen voor een verbeterde focus op je werk en een bijbehorende productiviteitsbonus. Wat betreft het refresh rate is het dan weer geen hoogvlieger met de gemiddelde 60Hz en een reactietijd van 5ms in de snelle modus (8ms in de gewone modus). Voor gamers is het dus niet meteen een aanrader.

Dell is ook duidelijk mee met de tijd, aangezien de UltraSharp 49 Curved aangesloten wordt door middel van een USB-C-kabel, waardoor zelfs de nieuwste MacBooks geen tussenstuk nodig hebben om met het scherm te kunnen werken. Het zou daarnaast zelfs mogelijk moeten zijn om twee laptops of desktop-pc’s tegelijk aan te sluiten op de monitor, al zie ik hier niet meteen het nut van.

Tot slot hangt er natuurlijk een redelijk hoog prijskaartje aan de UltraSharp 49 Curved. De monitor gaat namelijk voor $1699,99 (ongeveer €1450) over de toonbank in de VS vanaf 26 oktober. Over de beschikbaarheid of officiële prijs in onze streken is momenteel nog geen informatie vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business