Nieuws

Medeoprichter Oculus vertrekt bij Facebook na stopzetting Rift 2

Brendan Iribe, medeoprichter van Oculus, heeft zijn vertrek bij Facebook aangekondigd. Zijn beslissing is er gekomen door de stopzetting van de Rift 2.

In een Facebook-bericht maakte Brendan Iribe, een medeoprichter van Oculus, bekend dat zijn carrière bij het bedrijf ten einde komt. In 2012 werkte hij mee aan de oprichting van VR-bedrijf Oculus, wat in 2014 werd overgenomen door Facebook. In zijn bericht liet Iribe weten dat dit zijn eerste pauze wordt in 20 jaar en dat hij nu zijn batterijen opnieuw wil opladen om zijn creativiteit te verbeteren. Het lijkt er echter op dat er net iets meer schuilgaat achter zijn vertrek.

De beslissing van Iribe zou namelijk het gevolg zijn van het pad dat Oculus gaat inslaan. Zo werd er recent besloten dat de Oculus 2 VR-headset niet verder ontwikkeld gaat worden en dat het bedrijf zich volledig zou gaan toeleggen op de Quest-all-in-oneheadset waar geen pc voor nodig is. Naar verluidt zou Iribe het niet eens zijn met deze keuze met zijn vertrek als gevolg.

In een bericht aan Techcrunch ontkende Facebook niet direct dat de ontwikkeling van de Rift 2 van de kaart is geveegd, maar liet het wel weten dat het blijft investeren in producten voor de pc. Een specifiek toekomstplan gaf het ook niet, maar wel deelde Facebook mee dat er een toekomstige versie van de Rift in de maak is.

Tot slot is dit niet het eerste vertrek dat Facebook recent te verwerken kreeg. De hoofdoprichter van Oculus, Palmer Luckey, verliet eerder al het bedrijf, evenals Jan Koum van WhatsApp en de beide oprichters van Instagram, Kevin Systrom en Mike Krieger. Waar de Oculus headsets dus naartoe gaan, is voorlopig onduidelijk. Ze zullen voortaan wel hun weg moeten vervolgen zonder de hulp van Iribe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business