Nieuws

Musk provoceert opnieuw de SEC

Tesla-baas Elon Musk stuurde vrijdagavond een tweet uit waarin hij liet weten dat zijn – andere – noodlottige tweet van 20 miljoen “het waard was”.

 

Musk zond de tweet vrijdagavond uit, minder dan een uurtje voor hij in een antwoord op een andere Twitteraar  liet weten dat hij “Twitter even vaarwel zou zeggen”.

 

De Amerikaanse beurswaakhond SEC veroordeelde Musk tot het betalen van 20 miljoen dollar omdat Musk – wederom via een tweet – misleidende beursinformatie de wereld had ingestuurd. Daarin stelde de Tesla-baas dat hij Tesla van de beurs wilde halen en daar al de nodige financiering voor verzekerd had. Na nader onderzoek bleek er van financiering geen sprake te zijn. Volgens de SEC zorgde Musk daarmee voor marktchoas en bracht hij directe schade toe aan investeerders.

 

 

Nu heeft Tesla toegezegd met de boete van 20 miljoen dollar die het opgelegd kreeg van de beurswaakhond. Daarnaast zal de miljardair ook een stap opzij zetten als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla. Musk zal volgens de regeling die getroffen werd wel CEO van Tesla blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business