Nintendo Switch

De verkoopcijfers van de Nintendo Switch blijven toenemen. Intussen zijn er zelfs meer Switch-consoles verkocht dan GameCubes.

Advertentie

Zoals we in juli reeds schreven, is de Nintendo Switch de console die het bedrijf als het ware van de ondergang heeft gered. Sinds zijn lancering heeft de console voortdurend bestaande verkoopcijfers van Nintendo voorbijgestoken en vandaag wordt die lijst verder aangevuld.

In het voorbije kwartaal zijn er namelijk 3,19 miljoen Nintendo Switch-consoles verkocht, wat het totaal aantal verkochte consoles optrekt naar 22,86 miljoen. Bij de mensen die de verkoopcijfers van alle Nintendo-consoles uit het hoofd kennen, gaat er nu een niet al te klein belletje rinkelen. Een andere populaire console uit het verleden van Nintendo, namelijk de GameCube, had een mooi verkoopcijfer van 21,74 miljoen opgebouwd, maar daar is de Switch dus zonet overheen gegaan.

De komende maanden gaat de verkoop van de Nintendo Switch waarschijnlijk verder de hoogte in. De feestdagenperiode zorgt immers bij elk bedrijf voor een opkikker. Bovendien worden de Pokémon-fans, waartoe ikzelf ook behoor, volgende maand “gedwongen” om een Switch aan te schaffen met de komst van de eerste Pokémon-game die exclusief is voor het platform, namelijk Pokémon: Let’s Go, Pikachu/Eevee! In het kader van deze lancering is er eveneens een speciale editie van de Switch om de fans nog een extra duwtje in de rug te geven om toch maar een Switch te kopen.

Nu we toch bezig zijn, geven we je tot slot nog een blik op enkele andere aankomende games voor de Switch. Zo krijgen we binnenkort een nieuwe game van Super Smash Bros., namelijk Super Smash Bros. Ultimate, waarin nog meer personages van Nintendo samen worden gebracht voor legendarische gevechten. Ook kleinere games zoals Transistor, Guacamelee 2 en Diablo 3 komen later dit jaar nog naar de Switch. Zeker in een jaar waarin er geen grote Mario- of Zelda-game op de markt verscheen, is de komst van een nieuwe (en langverwachte) Pokémon-game zeker welkom om de verkoop van de Nintendo Switch opnieuw aan te wakkeren.


Geïnteresseerd in de Nintendo Switch? Koop hem via Coolblue.

Advertentie