Nieuws

Hyundai en Kia werken aan wagens met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet langer voorbehouden voor luxemerken of conceptwagens. Hyundai en Kia zijn namelijk van plan om hun wagens ervan te voorzien.

Dat het milieu er niet goed aan toe is, moet niet meer vermeld worden eigenlijk. Bedrijven proberen hier o.a. iets aan te doen door het gebruik van bepaalde materialen of energiebronnen. Zo zijn elektrische wagens een veel minder vervuilende optie dan diesel- of benzinewagens. Als je daaraan zonnepanelen toevoegt die de wagen van extra stroom voorzien, verkrijg je een optie die nog milieuvriendelijker is. Hyundai en Kia gaan nu proberen om dit in hun wagens te verwerken.

Volledig nieuwe wagens met zonnepanelen zullen er waarschijnlijk niet meteen komen. Hyundai en Kia willen namelijk hun bestaande wagens uitrusten met de technologie. De zonnepalen zouden zich dan bevinden op het dak of de motorkap van de wagen. Zij zullen dan helpen bij het herladen van de batterijen van elektrische of hybridewagens. Daarnaast zullen liefhebbers van een doorzichtig dak ook niet moeten wijken, aangezien er een soort van panoramisch zonnedak op de planning staat evenals wagens die zowel zonnepanelen op het dak als op de motorkap hebben.

Als de schattingen van Hyundai en Kia correct zijn, dan zal de eerste generatie wagens met deze zonnepalen 30 tot 60% van de batterij kunnen opladen met zonne-energie. Dit percentage hangt natuurlijk sterk af van het type batterij en de weersomstandigheden. Op deze manier zal je je wagen minder vaak moeten opladen of, in het geval van een hybridewagen, minder benzine/diesel moeten gebruiken.

Voor volgend jaar is de technologie echter nog niet. Hyundai en Kia delen mee dat dit pas voor na 2019 zal zijn. Het kan daarentegen wel dat de bedrijven hier een aanzet hebben gegeven voor technologie die op lange termijn de nieuwe standaard kan worden. Luchtvervuiling is en blijft een probleem waar ook wij mee te maken krijgen en waarvoor oplossingen moeten komen. Wagens die (deels) rijden op zonne-energie zijn daarom helemaal geen slecht idee.

businessConnected Carhyundaikiazonne-energiezonnepanelen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals