Playstation DualShock Controller

Gebruik jij de LED-bar op je huidige Playstation 4 DualShock controller? Binnenkort komt daar misschien een touchscreen voor in de plaats.

Advertentie

Parallel met het debat over de beste gaming console, loopt al jarenlang een discussie over de beste controller. De ene is meer een fan van de Xbox controller en de manier waarop de knoppen geplaatst staan, hoe ze aanvoelen,… Terwijl de andere meer een fan is van de Playstation controller en zijn… Iets. Nu goed, iedereen zijn voorkeur. De Playstation gebruikers kunnen in de nabije toekomst mogelijk een nieuw model van de DualShock controller verwachten, dat leren we uit een patent dat in oktober door Sony werd ingediend bij het Amerikaanse ‘Patent and Trademark Office’. Het gaat om een controller met touchscreen.

Of we deze controller nog zullen zien voor de Playstation 4 is een vraag die we ons momenteel moeten stellen, het is immers algemeen geweten én bevestigd door CEO Kenichiro Yoshida dat er momenteel aan een Playstation 5 gewerkt wordt en mogelijk is dit ontwerp daar al een voorbode van. Ons lijkt het alvast een verbetering ten opzichte van de huidige LED-bar, maar hoe nuttig een touchscreen zal zijn is nog de vraag. De prijs van de controller zal er ongetwijfeld door stijgen en als het scherm even populair wordt als het huidige, dan zullen we niet al te veel ondersteuning van ontwikkelaars mogen verwachten. Toch zijn er zeker voordelen aan, het weergeven van een kaart in games zoals Red Dead Redemption of GTA bijvoorbeeld, of het tonen van allerhande gegevens over je personage. Dingen die nu al mogelijk zijn met een smartphone en companion apps, maar nog niet optimaal gecombineerd worden, je moet immers steeds wegkijken van je TV naar een scherm dat naast je op de zetel of op je schoot ligt.

Het kan natuurlijk ook dat we van deze controller helemaal niets zien en dat het een vroeg concept is dat Sony gebruikt om verdere ideeën uit te werken, maar met het huidige success van de Nintendo Switch lijkt het ons alvast zeer waarschijnlijk dat Sony (en Microsoft) die richting uit gaat.