Business, Nieuws

Intel stelt “neuraal netwerk op een stick” voor 

De stick zorgt ervoor dat ook jij nu moeiteloos neurale netwerken kan trainen. 

 

Net voor de eerste AI-ontwikkelaarsconferentie in Beijing heeft chipgigant Intel aangekondigd dat het kunstmatige intelligentie voor smart homes en edge-toestellen sneller en makkelijker wil maken dankzij de Neural Compute Stick.

 

Edge-toestellen kunnen worden omschreven als hardware die de datastroom tussen de grenzen van twee netwerken controleert. Het gaat dan over routers en gateways, maar ook over een hele rist IoT-toestellen zoals industriële robots, slimme medische apparatuur, en cameradrones.

 

De Neural Compute Stick van Intel is in feite een neuraal netwerk op een USB-stick en zou het ontwikkelen van slimme apparatuur sneller en makkelijker moeten laten verlopen door de Movidius Myriad X Vision processor (VPU).

 

 

Intel mikt daarbij duidelijk op een van de snelst groeiende datatypes, namelijk videogegevens. Kort gezegd zal de NCS je toelaten om AI-algoritmen te ontwikkelen en om die systemen ook lokaal te draaien zonder dus een cloudverbinding of zelfs een internetverbinding nodig te hebben.

 

Gebruikers moeten de applicatie simpelweg op een Linux-aangedreven OS draaien met een USB 3.0-poort. De NCS heeft extra processing cores toegevoegd, waardoor die acht keer zo snel kan presteren als zijn voorganger, die pas vorig jaar op de markt werd gebracht.

 

 

Intel heeft de NCS2 al als primeur aangeboden aan een aantal ontwikkelaars. Die gingen er meteen mee aan de slag en ontwierpen er verschillende handige applicaties mee, zoals Clean Water AI, een software die machinevisie combineert met een microscoop om zo schadelijke bacteriën op te merken in het water, BlueScan AI, dat de huid scant op zoek naar tekenen van huidkanker, en ASL Classification, dat Amerikaanse Gebarentaal meteen omzet naar een tekst.

 

De NCS wordt aangeboden voor 100 dollar en kan gewoon aangekocht worden bij Intel-verkooppunten. Er staan geen beperkingen op wie de stick kan kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business