Nieuws

Elon Musk trekt waarschijnlijk naar Mars

Tesla CEO Elon Musk heeft wederom een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens een interview. Deze keer gaat het over zijn mogelijke reis naar Mars.

We zijn intussen gewoon dat Elon Musk, CEO van Tesla, geregeld controversiële en/of vreemde uitspraken doet. Die uitspraken gaan soms over zijn bedrijfsstrategie, maar soms ook over zijn persoonlijk leven. Als je een lijstje zou bijhouden van deze uitspraken, dan kan je hier nu een nieuw item aan toevoegen.

In het verleden heeft Musk reeds laten vallen dat hij een persoonlijk reisje naar Mars (ja, de planeet) aan het overwegen was. Tijdens een interview voor de Amerikaanse documentaireserie Axios werd duidelijk dat het niet gaat om een vage overweging. De Tesla CEO heeft namelijk een percentage geplakt om aan te geven wat de kansen zijn dat hij deze reis daadwerkelijk zal maken.

70 procent

70 procent, dat is de kans dat Musk op reis gaat naar de rode planeet. Hij voegde eraan toe dat er recent een reeks doorbraken heeft plaatsgevonden waardoor dit mogelijk is geworden. Bovendien lijkt het niet meteen te gaan om een vakantietripje naar Mars, aangezien Musk eerder naar de planeet wil “verhuizen”. Hij ziet dit weliswaar niet als een soort van nooduitgang voor de rijken, zodat zij kunnen ongestoord kunnen ontspannen. Het ongestoorde deel mag dan wel van toepassing zijn, maar op vlak van ontspanning is Mars niet meteen de juiste keuze, aangezien je er momenteel een ware strijd zal moeten aangaan om überhaupt te kunnen overleven.

Die uitdaging lijkt Elon Musk echter niet tegen te houden. Hij wordt er daarentegen eerder door aangemoedigd. Wel opmerkelijk is dat we intussen niet meer de vraag stellen of we ooit naar Mars kunnen reizen, maar wel wanneer we dit precies kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business