Nieuws

Motorola G7 Play verschijnt bij de FCC met… een notch

Motorola kwam in april nog met de Moto G6 Play op de markt, maar het lijkt daar op korte termijn al een opvolger te hebben. De Moto G7 Play is de Amerikaanse keuringsinstantie FCC gepasseerd.

Het mag dan nog geen 2019 zijn, het mag duidelijk zijn dat fabrikanten al in een vergevorderd stadium zitten wat betreft de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat is niet anders voor Motorola, die in de basis zijn nieuwe smartphones in april laat zien. Opvallend genoeg laat Motorola nu een nieuwe strategie zien, de Motorola Moto G7 play is namelijk al bij de FCC gespot, wat er op zou kunnen wijzen dat de eerste nieuwe smartphones van het merk al vroeg in het jaar te zien zullen zijn. De certificatie bij de FCC geeft behoorlijk veel informatie vrij over het toestel.

Beeld: FCC

Om te beginnen geeft de documentatie al aan dat het toestel een nieuwe SoC zal bevatten, Motorola stapt eindelijk af van de Snapdragon 400-serie, en verkiest dit jaar de Qualcomm Snapdragon 632 SoC. Andere specificaties die de FCC nog vermeldt, dat is de kleinere batterij. Waar er in de Moto G6 Play nog een enorme 4.000 mAh batterij aanwezig is, geldt dat niet voor de Moto G7 Play, daar heeft Motorola namelijk een 2.820 mAh batterij in gestopt, zo blijkt uit de documentatie. Dat haalt een groot deel van het bestaansrecht van de Moto G(x) ‘Play’-serie onderuit. The Verge maakt daar nog een interessante vergelijking, de Z3 Play kreeg ook al te maken met een kleinere batterij in vergelijking met de Z2 Play – mogelijk om zo meer Moto Mods te kunnen verkopen… al zit er in de basis al een batterij-mod in de doos van de Z3 Play.

Notches strike again

Motorola bleef tot nu toe altijd weg van de notches. Begin dit jaar verkoos Motorola wel kleinere schermranden, maar een notch kwam er niet aan te pas. Deze beslissing lijkt niet al te lang stand te houden als de afbeeldingen die via de FCC zijn gelekt meegenomen kunnen worden. Daar is namelijk duidelijk een beeld van de voorkant te zien, met het Motorola-embleem onderin aan de voorkant, en een notch aan de bovenkant. In de notch zit de speaker, selfiecamera en de welbekende selfieflash van Motorola. Verder zijn er nog een aantal interessante toevoegingen terug te vinden in de afbeeldingen van de FCC, zo is er een USB-C aansluiting aanwezig, net als een 3.5mm jack. Ook is de vingerafdrukscanner weer op de achterkant te vinden, niet meer aan de voorkant, zoals het geval was bij een deel van de G6-serie.

Beeld: FCC

Wanneer de Motorola Moto G7 Play op de markt gaat komen is nog niet bekend – maar gezien het toestel nu al gecertificeerd is door FCC, wijst dat op een relatief snelle onthulling. Wat de prijzen gaan doen als het toestel eenmaal arriveert is nog niet bekend. Moto’s huidige G6 Play heeft een adviesprijs van 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business