Nieuws

Microsoft Office krijgt nieuwe icoontjes

De jasjes waren duidelijk in uitverkoop. Na Google Translate krijgt nu ook het volledige Office-pakket een nieuw uiterlijk, meer bepaald de icoontjes.

Ooit werd ‘Office’ vooral door de consument gebruikt als middel om een brief te typen en daarmee was de kous af, maar tegenwoordig is Office zoveel meer. De kans is groot dat je dagelijks in aanraking komt met het volledige Office-pakket in de vorm van Office 365 dat vaak wordt gebruikt in bedrijven en scholen.

Bij zo’n grote metamorfose (die zich vooral steeds meer in de cloud aan het tonen is) hoort natuurlijk een nieuw set van icoontjes die de nieuwe visie voor Microsoft Office reflecteert. In een artikel op Medium geeft Jon Friedman, hoofd van het designteam van Microsoft Office, meer info over de gedachtegang achter het nieuwe design.

Signaal naar de klant

Ondertussen is het van 2013 geleden dat de icoontjes een nieuw design kregen. “Ondertussen is de manier waarop mensen werken enorm veranderd,” schrijft Friedman in het artikel. “Om deze manier van werken te ondersteunen, transformeert Office naar een platform dat samenwerken mogelijk maakt via quasi elk apparaat. Als signaal naar onze klanten, hebben we onze Office-pictogrammen laten evolueren om deze belangrijke productwijzigingen te weerspiegelen.”

De nieuwe icoontjes worden in de loop van de komende maanden uitgerold, te beginnen met de webversie en mobiele platformen. Uiteraard zijn er nog heel wat andere minder courante Office-apps waar nog geen nieuwe logo voor werd voorgesteld, maar Jon Friedman verduidelijkt in een reactie dat dit pas het begin is. Uiteindelijk zullen alle Office-producten een logo in dezelfde stijl krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business