Nieuws

Het internet werkt samen om PewDiePie de YouTubetroon te laten behouden

Het kanaal van Pewdiepie was lang het grootste YouTubekanaal van de wereld, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Mogelijk heb je er zelfs nog nooit van gehoord, maar het Indiase Bollywoodkanaal T-Series hijgt zwaar in de nek van Pewdiepie. Op moment van schrijven heeft Pewdiepie 73.424.376 abonnees terwijl T-series er 72.385.309 heeft.

Die-hard fans van Pewdiepie kunnen uiteraard niet met lede ogen aanzien hoe hun favoriete persoonlijkheid hard wordt aangepakt en campagnes schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Andere YouTubers maken video’s waarin ze je met hart en ziel proberen te overhalen om te abonneren op Pewdiepie, maar er verschijnen zelfs billboard en advertenties op radio en tv (uitgaande van de vlogger Mr Beast) waarin wordt opgeroepen om op Pewdiepie te abonneren. De hashtag #SavePewDiePie is ondertussen ook geen onbekende meer op sociale netwerken.

De strijd gaat verwoed verder en kent blijkbaar geen grenzen. Meer dan 50.000 printers werden gehackt en printten spontaan een boodschap waarin alweer wordt opgeroepen om te stemmen op PewDiePie. De actie gaat uit van TheHackerGiraffe die een lijst vond van 800.000 onbeveiligde printers en zo de printopdrachten kon uitsturen, zo vernam The Verge van de hacker. Ondanks zijn ludieke stunt, was hij er zelf van verrast hoe eenvoudig het was. In amper 30 minuten kon hij leren hoe hij de printers kon hacken en een printopdracht manipuleren.

https://twitter.com/HackerGiraffe/status/1068714506770149376

Ondertussen gaan de mensen die geen voorstander zijn van Pewdiepie zich net gaan abonneren op het T-series kanaal. Wie er uiteindelijk ook de eerste mag worden, ongetwijfeld smullen beide partijen van de situatie en vooral het abonnees dat ze aan de lopende band verzamelen.

Een strijd is het zeker, maar er zijn geen verliezers. Statistieken via Socialblade.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business