Nieuws

Razer brengt software uit om cryptocurrency te minen in ruil voor korting

Razer heeft een programma uitgebracht om cryptocurrencies te kunnen minen… voor Razer. Door je gpu te laten gebruiken voor het minen als jij hem niet gebruikt, kan je een leuk extraatje verdienen, aldus de fabrikant.

Ooit al eens cryptocurrency willen minen? Dan heeft Razer nu software uitgebracht die je de mogelijkheid geeft om de munten te minen; de software, die door het leven gaat als ‘Softminer’, zal je grafische kaart gebruiken als je hem zelf niet gebruikt. Daarmee kan je dus je hardware benutten als je de rekenkracht zelf niet nodig hebt, en er daarnaast ook nog geld mee verdienen. Let wel, je maakt ook kosten – dus het is nog maar de vraag hoeveel geld je er daadwerkelijk mee kan verdienen. Daar bovenop komt nog dat je überhaupt geen geld zal ontvangen op je bankrekening – maar de cryptocurrency terugziet als een korting op producten van Razer.

Dat is namelijk gelijk het grootste nadeel van Softminer, je krijgt niet daadwerkelijk je opgehaalde cryptocurrency – in plaats daarvan geeft Razer je een deel van deze cryptocurrency terug in de vorm van kortingen; het bedrijf noemt dit zelf ‘Razer Silver’. In sommige gevallen zal je een geheel product gratis kunnen krijgen, zo is terug te vinden op de pagina met beloningen van het programma. Voor de Razer Huntsman Elite moet je 280.000 Razer Silver-punten verzamelen. Daarbij moet je rekenen dat je 500 punten gemiddeld per dag kan verzamelen, aldus Razer, dan ben je dus 560 dagen bezig voor het toetsenbord. Razer geeft overigens niet aan met welke gpu je 500 punten kan verdienen, of hoe lang je daar mee bezig bent, op de pagina met de informatie over de software raadt het bedrijf in elk geval een AMD Radeon RX 460 of Nvidia Geforce GTX 1050 als minimum aan.

Stroomkosten en geldigheid

Als we over het feit heen kijken dat je geen geld krijgt, moet je ook de kosten voor het minen van de cryptocurrency meenemen. Nu is het niet te zeggen hoeveel energie je systeem verbruikt, maar de kans is groot dat de kosten hoger zullen liggen dan de baten. Het minen is de afgelopen tijd al een stuk minder interessant geworden – door de grote coöperaties die zijn gaan minen, is het zeer moeilijk voor de kleine spelers om daadwerkelijk nog de transacties te mogen berekenen; dat is namelijk puur waar de grafische rekenkracht voor nodig is. Daarnaast neemt Razer nog een deel van de opbrengsten voor zijn rekening, als laatste moet je de Razer Silver punten binnen één jaar benutten, na 12 maanden zijn de punten niet langer geldig. Op Reddit zijn ze in elk geval al niet te spreken over de opzet van Razer, dus voel je vrij om er nog een paar keer over te denken voordat je het programma zou gaan installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business