Nieuws

Windows 10 oktober-update is inmiddels voor iedereen te downloaden

In oktober ging de oktober-update van Windows 10 al van start, al werd deze door problemen al snel weer offline gehaald. Inmiddels is de update voor iedereen beschikbaar, behalve als je onder een van de vijf blokkades valt.
Zonder problemen zou de uitrol van de oktober-update van Windows 10 begin oktober al zijn afgerond. Bij het begin van de uitrol deden zich echter direct problemen op met verdwenen bestanden, Microsoft heeft daar toentertijd direct een uitgebreid onderzoek op ingesteld. Midden november werd bekend dat de uitrol weliswaar weer van start was gegaan, maar nog niet iedereen toegang zou krijgen: Windows 10 werd enkel verspreid naar machines waar Microsoft van wist dat het besturingssysteem er zonder grote problemen op zou draaien. Iets meer dan een maand later zijn we weer terug en geeft de softwaregigant nu aan dat de update voor iedereen beschikbaar is die op de ‘zoek naar updates’ knop zal drukken. Doe je dat niet, dan duurt het vermoedelijk nog wel een tijdje voordat Windows de update op gaat dringen.De update is inmiddels dus per direct beschikbaar voor gebruikers van Windows 10, zo kan je direct van Windows 10 1803 naar Windows 10 1809 upgraden, zo geeft de website van Microsoft in de Verenigde Staten aan: “Rollout Status as of December 17, 2018: Windows 10, version 1809, is now fully available for advanced users who manually select “Check for updates” via Windows Update.” Op de Nederlandse website van Microsoft staat dit op het moment van schrijven nog niet zo aangegeven, maar je zou de update normaal moeten kunnen downloaden. Tenzij je onder een van de update blokkades valt, er zijn namelijk nog een vijftal blokkades actief, aldus Microsoft:
  • Microsoft en Morphisec hebben een probleem geïdentificeerd op apparaten waarop Morphisec Protector of een andere toepassing die gebruikmaakt van de Morphisec Software Development Kit (SDK) is geïnstalleerd, met inbegrip van: Cisco AMP voor eindpunten. Deze toepassingen kunnen van invloed zijn op het vermogen van klanten om Microsoft Office-documenten op te slaan.

  • Microsoft heeft problemen geïdentificeerd met bepaalde nieuwe beeldschermstuurprogramma's van Intel. Intel heeft onbedoeld versies van het beeldschermstuurprogramma (versies 24.20.100.6344, 24.20.100.6345) voor OEM's uitgebracht waarmee per ongeluk niet-ondersteunde functies in Windows werden ingeschakeld.

  • Na het bijwerken naar Windows 10 versie 1809 wordt mogelijk de netwerkverbinding voor F5 VPN-clients verbroken als de VPN-service zich in een gesplitste-tunnelconfiguratie bevindt. Microsoft en Trend Micro hebben een compatibiliteitsprobleem geïdentificeerd met de programma's OfficeScan en Worry-Free Business Security van Trend Micro bij het bijwerken naar Windows 10 versie 1809.

  • AMD ondersteunt niet langer grafische processoreenheden (GPU's) uit de Radeon HD2000- en HD4000-reeks. Na het bijwerken naar Windows 10 versie 1809, kunnen tabbladen van Microsoft Edge vastlopen wanneer een apparaat is geconfigureerd met videokaarten uit de AMD Radeon HD2000- of HD4000-serie.
Wanneer deze problemen opgelost zullen zijn is vooralsnog niet bekend, ook is het niet bekend of alle andere problemen met de update zijn opgelost. Mocht je het zeker willen weten, wacht dan gerust nog even tot de update automatisch bij je computer toekomt. Wil je niet wachten, dan is het mogelijk om via de instellingen en ‘zoek naar updates’ direct de update binnen te halen. Let wel, het installeren van de update kan een aantal uur duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business