Nieuws

Microsoft lanceert een vernieuwde Mijn Office-applicatie voor Windows 10-gebruikers

Microsoft bracht vorig jaar een grote vernieuwing uit voor de Office 365-omgeving, de vernieuwingen werden positief ontvangen. Op basis van de online omgeving brengt het bedrijf nu ook de Mijn Office-app uit.

De vernieuwde applicatie volgt een jaar nadat Microsoft de Office 365-omgeving een vernieuwing heeft gegeven, dit blijkt een succes: sindsdien bereikt 40 procent van alle gebruikers Office-apps via de vernieuwde omgeving. Nu hoopt de softwaregigant dit percentage verder te kunnen verhogen door een nieuwe Mijn Office-applicatie voor Windows 10 te lanceren – de app zal voor aankomende zomer door alle gebruikers van Windows 10 te downloaden zijn. De Mijn Office-applicatie moet dienen als hub voor alle Office 365-abonnementen, maar juist ook voor de gratis online Office-suite en de betaalde offline suite. De applicatie zou het makkelijker moeten maken om je bestanden te beheren, en tussen applicaties te wisselen, zo geeft Microsoft aan in zijn aankondiging.

Vanaf vandaag maakt Microsoft de applicatie beschikbaar voor alle Windows 10 gebruikers in het Insider Programma, en dan specifiek de Fast Ring. Gebruikers in de Slow Ring moeten, net zoals alle andere Windows 10 gebruikers, nog wel even wachten, al zegt Microsoft de app in de komende maanden naar iedereen uit te rollen. Voor alle gebruikers van My Office, een applicatie specifiek gericht op Office 365-gebruikers, zal dit als vervanging dienen. My Office zal binnen onbekende tijd uit de Microsoft Store verdwijnen. Overigens zal de applicatie voor alle gebruikers gratis zijn, je hebt er natuurlijk wel een Microsoft-account voor nodig als je Office 365- of de gratis online Office-apps wil gebruiken.

Mijn Office-applicatie

Microsofts nieuwe Hub voor Office-apps moet het gemakkelijker maken om met een paar klikken tussen de verschillende applicaties te wisselen, de app geeft je namelijk een overzicht van al je beschikbare apps. Net zoals in de online Office-omgeving kan je direct je recent geopende bestanden terugvinden, net als je vastgepinde en gedeelde bestanden – het maakt niet uit of dit offline bestanden zijn, of dat deze zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint. Ook biedt Mijn Office je de mogelijkheid om snel een zoekactie te starten naar belangrijke apps, bestanden, contacten en websites. Als laatste geeft de app, net zoals de online Office 365-omgeving, bedrijven de mogelijkheid om dit naar eigen wens toe te passen, zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld extra applicaties te linken aan Office 365. In het kort kan je wel stellen dat dit Office 365 is, maar dan als een complete hub voor je desktop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business