Nieuws

Chinees wetsvoorstel wil gedwongen technologietransfers aan banden leggen

Door dit nieuwe Chinese wetsvoorstel omtrent gedwongen technologietransfers zou de handelsoorlog met de VS eindelijk kunnen kalmeren.

Begin deze maand was er nog sprake van een spreekwoordelijke wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de VS en China. Zo was de VS van plan om de importtarieven op te trekken naar 25% voor producten van Chinese makelij, maar blijven deze voorlopig nog staan op 10%. In een poging om o.a. deze handelsoorlog tot een einde laten komen, zien we nu een nieuw Chinees wetsvoorstel opduiken voor technologietransfers.

Concreet zou de wet gedwongen technologietransfers verbieden. Dit soort technologietransfers was dan ook een van de redenen waarom de Amerikaanse overheid de invoertarieven voor China wou optrekken naar 25%. Het Chinese voorstel zou in de plaats daarvan vrijwillige overdrachten “aanmoedigen”.

Als dit wetsvoorstel goedgekeurd wordt, dan zou dit de handelsoorlog tussen de VS en China kunnen kalmeren. Die garantie is er echter niet volledig, aangezien het voorlopig nog onzeker is hoe de wet in de praktijk zou werken. Het gaat daarnaast nog steeds om een wetsvoorstel, dus het is überhaupt nog niet zeker of het voorstel in zijn huidige vorm goedgekeurd zal worden of dat er eerst nog een paar aanpassingen doorgevoerd moeten worden.

Hoewel China zijn economische onafhankelijkheid wil verbeteren, heerst er een bepaalde onzekerheid gezien de vertragende economie. Het land hoopt tot slot dat verhoogde buitenlandse technologie-investeringen de economische groei ten goede zullen komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business