Nieuws

Drone waakt over Times Square op oudejaarsavond

Het New Yorkse Times Square zal dit oudejaar extra in de gaten worden gehouden met een drone, het nieuwste speeltje van de NYPD.

Wie zich vandaag in New York bevindt om het nieuwe jaar op Times Square te vieren, zal nu ook in de gaten gehouden worden vanuit de lucht met behulp van een drone. Het toestel maakt deel uit van het laatste nieuwe veiligheidsplan van de New York Police Department. Dat laat AP News weten.

De stad New York verwacht zo’n 2 miljoen feestgangers op en rond Times Square vanavond en om die veilig te houden tijdens de drukste nacht van het jaar, zijn er onder andere 7000 gewapende politieagenten (met en zonder honden) voorzien en staan er 200 vrachtwagens gevuld met zand geparkeerd op strategische plekken. Wie zich in de buurt van Times Square begeeft zal ook niet kunnen ontsnappen aan het oog van meer dan 1200 camera’s en verschillende politiehelikopters.

Wie toch nog twijfelt over zijn veiligheid zal blij zijn om te weten dat er ook een drone aanwezig zal zijn om een oogje in het zeil te houden. De NYPD heeft dit toestel sinds begin vorige maand en het doel ervan is om bij problemen extra snel ter plaatse te kunnen komen om de situatie te analyseren. De drone is uitgerust met thermische beeldverwerking, 3D-technologie en verschillende camera’s met sterke zoomlenzen.

[related_article id=”224644″]

Toch zal ze nooit vlak boven de massa vliegen om zo het risico op ongelukken te verminderen, aldus politiecommissaris Terence Monahan van de NYPD.  De drone zal eveneens worden vastgemaakt aan een gebouw met een tether, zodat de schade bij een eventuele crash beperkt blijft.

De directe omgeving van Times Square is trouwens ook voorzien van metaaldetectoren en security checkpoints. Voor de duizenden feestvierders zal het echter een zeer droog begin van 2019 worden, want alcohol is ten strengste verboden in het gebied. Misschien maar goed ook, want er zijn geen toiletten voorzien en iedereen die het gebied verlaat kan er niet meer terug in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business