Nieuws

Sony introduceert verbeterde gezichtsherkenning door dieptelasers

Met de nieuwe dieptelasers uit de fabrieken van Sony zou gezichtsherkenning op smartphones veiliger moeten worden dan ooit tevoren.

Er zijn intussen verschillende manieren om je smartphone te ontgrendelen. Je kan nog steeds de traditionele pincode gebruiken, maar ook een bepaald patroon, je vingerafdruk of gezichtsherkenning. De laatste in dit rijtje is in feite de minst veilige manier omdat het bij sommige vormen van gezichtsherkenning mogelijk is om met een foto van de eigenaar het toestel te ontgrendelen. De aankomende beeldsensoren van Sony zullen gezichtsherkenning veiliger dan ooit maken.

Nieuwe 3D-sensoren

De huidige manieren van gezichtsherkenning maken een (3D-)patroon van onzichtbare stippen op basis van de structuur van je gezicht. Je smartphone neemt hiervoor een gedetailleerde foto van je gezicht waarin dus ook in beperkte mate 3D-aspecten verwerkt zijn, al is dit niet zo bij alle toestellen. Deze nieuwe 3D-sensoren van Sony wijzigen dit proces volledig. Zij nemen namelijk geen foto van je gezicht, maar gebruiken laserpulsen, die vergelijkbaar zijn met de echolocatie van vleermuizen. Hierdoor wordt er een dieptekaart gemaakt op basis van de tijd die een puls nodig heeft om terug te kaatsen. Op deze manier heeft je smartphone een gedetailleerder beeld van je gezicht en zou dit bovendien moeten werken tot op een afstand van vijf meter. Het handige is ook dat deze pulsen perfect werken in het donker en dat je geen flash op je gezicht moet zetten om ’s nachts je smartphone te ontgrendelen.

Tot slot verscheen er eind 2017 nog een rapport waarin vermeld werd dat Apple ook een 3D-lasersysteem zou willen inbouwen in de iPhone. Op dat moment was het bedrijf echter nog op zoek naar leveranciers voor deze hardware. Aangezien Sony reeds de leverancier is van de beeldsensoren in de iPhone, is er een redelijk grote kans dat de twee bedrijven elkaar opnieuw zullen tegenkomen bij de introductie van deze nieuwe 3D-sensoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business