Nieuws

Huawei lanceert low-end Y7 Pro met Snapdragon 450 SoC voor omgerekend 150 euro

Recentelijk lanceerde Huawei al de P Smart 2019, het bedrijf heeft in Vietnam het tweede toestel van het jaar onder het doek vandaan gehaald: de low-end Huawei Y7 Pro 2019.

Net voor het einde van vorig jaar liet Huawei al zijn eerste toestel voor dit jaar zien, de Huawei P Smart 2019. In Oosterse markten heeft Huawei nu nog een telefoon gelanceerd die begin 2019 nog beschikbaar moet komen. Om precies te zijn, gaat het om de Huawei Y7 Pro, een low-end telefoon die de bestaande Huawei Y7 Pro uit 2018 moet opvolgen. De telefoons hebben alvast een overeenkomst, dat ligt bij de capaciteit van de batterij: die is in beide gevallen 4.000 mAh, al is dat ook waar de gelijkenissen stoppen: het is een telefoon die weer voldoet aan de standaarden die gezet zijn in 2018 en nu ook staan in 2019. Met andere woorden: de behuizing is gemaakt van een glazen en metalen sandwichconstructie.

Geen HiSilicon Kirin SoC

Binnenin is duidelijk dat het om een low-end telefoon gaat, Huawei heeft er daar namelijk voor gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 450 SoC. Dit is opvallend, aangezien Huawei er meestal voor kiest om een HiSilicon Kirin SoC uit eigen fabriek te gebruiken. Verder is er 3 GB RAM-geheugen aanwezig in het toestel, dit zal gepaard gaan met 32 GB interne opslag, het opslaggeheugen is met een MicroSD-kaartje uit te breiden, mocht dit niet voldoende zijn. Verrassend genoeg is er gekozen om het toestel te lanceren met Android 8.1 Oreo gecombineerd met EMUI 8.2, zoals dat eerder al aanwezig was op onder andere de Huawei Mate 20 Lite die in augustus is gelanceerd. Wanneer (en of) er een upgrade naar Android 9.0 Pie met EMUI 9.0 beschikbaar zal komen, is niet bekend.

Aan de voorkant vinden we een 6,26-inch HD+ (1.520 x 720P) scherm terug met een ‘Dewdrop’-notch, dit is vergelijkbaar met de teardrop notch die we eerder met de OnePlus 6T tegen zijn gekomen. In de notch zit een 16 MP-camera verwerkt die dient als selfiecamera. Aan de achterkant van de Huawei Y7 Pro zitten nog twee sensoren, één 13 MP-sensor voor de foto’s tezamen met een 2 MP-dieptesensor. Het toestel is in Vietnam al in de verkoop gegaan voor VND 3,990,000, dit zou omgerekend moeten uitkomen op ongeveer 150 euro. Er is een kans dat daar nog belastingen bij moeten komen, maar zelfs dan zou de Huawei Y7 Pro voor minder dan 200 euro in de verkoop moeten gaan. De vraag voor nu is echter of de Y7 Pro in de Benelux zal verschijnen, vooral aangezien hij veel gelijkenissen heeft met de P Smart 2019, en eerdere generaties van de Y-serie niet in de Benelux te koop zijn geweest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business