Tesla

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de hackwedstrijd Pwn2Own gehouden op de beveiligingsbeurs CanSecWest. Een van de prijzen dit jaar is een Tesla Model 3.

Advertentie

In Amerika wordt in maart de jaarlijkse beveiligingsbeurs CanSecWest georganiseerd. Hierbij hoort ook de hackwedstrijd Pwn2Own, waar bedrijven producten ter beschikking stellen aan hackers. Zij doen vervolgens hun best om deze producten te hacken en als dit lukt, dan krijgen ze hiervoor een prijs. Opmerkelijk is dat er dit jaar een Tesla Model 3 in de prijzenpot zit.

Pwn2Own

Voor veel technologiebedrijven is de Pwn2Own-wedstrijd de ideale gelegenheid om hun nieuwste snufjes aan een beveiligingstest te onderwerpen. Het hacken gebeurt hier immers in een gecontroleerde omgeving zodat mogelijke problemen niet bekend worden gemaakt aan de buitenwereld en meteen aangepakt kunnen worden. Het is dan ook geen verrassing dat onder andere Google, Apple, Microsoft, Mozilla en ook Tesla al enkele jaren te vinden zijn bij Pwn2Own.

Tesla is als sinds 2014 te vinden bij deze wedstrijd, maar het is de eerste keer dat het daadwerkelijk een van zijn wagens geeft aan de eerste hacker die een beveiligingsrisico weet te vinden. De deelname van Tesla lijkt misschien wat vreemd op het eerste gezicht, maar Tesla’s zitten vol met technologie en krijgen ook geregeld vanop afstand software-updates toegestuurd. Als een Tesla daardoor makkelijk gehackt zou kunnen worden, kan dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Daarom is deelname van Tesla evenzeer op zijn plaats als de deelname van de andere bedrijven.

Pwn2Own gaat tot slot van start op 20 maart en loopt tot 22 maart. Voor een compleet overzicht van het wedstrijdreglement en de andere prijzen kan je hier een kijkje nemen.

Update: De winnaars van het evenement zijn ondertussen bekend. Het gaat om Richard Zhu en Amat Cam, twee hackers die deel uitmaken van team Fluoroacetate. Zij ontdekten een kwetsbaarheid in de browser van het Model 3 in de vorm van een just-in-time bug. Tesla kondigde aan een patch voor het probleem. De hackers wonnen 375.000 dollar in prijzengeld én een Tesla Model 3.

Advertentie