Nieuws

Ikea en Sonos lanceren Symfonisk smart speaker en lamp in augustus [Update]

De technologie van Sonos is binnenkort ook te vinden in speakers bij de meubelgigant Ikea. De speakers krijgen de naam Symfonisk mee.

Update 09/04/2019

De Symfonisk luidspreker én lamp zijn nu ook officiëel aangekondigd. De Symfonisk lamp zal beschikbaar zijn voor een prijs van 179 dollar, terwijl de luidspreker slechts 99 dollar zal kosten. Zoals eerder gerapporteerd zullen beide toestellen in augustus beschikbaar zijn. Volgens Sonos CEO Patrick Spence, moet de audiokwaliteit van de lamp in lijn liggen met die van de Sonos One terwijl verwacht wordt dat de speaker meer bescheiden zal zijn in zijn prestaties. Beiden zullen controleerbaar zijn via de Sonos-app en Ikea Smart Home-app.


Update 15/03/2019

Op vrijdag 15 maart is er meer informatie bekend geraakt omtrent de Symfonisk smart speaker. Ikea en Sonos zitten goed op schema voor de lancering van de speaker in augustus. Er is namelijk een nieuwe teaser verschenen, waarin een FEEL HOME with IKEA event wordt aangekondigd. Hier zal het zijn nieuwe familielid officieel bekendmaken. Het event zelf vindt plaats in Milaan van 9 tot en met 14 april. Er wordt verwacht dat de speaker bij het begin op 9 april meteen uit de doeken wordt gedaan. Hieronder kan je alvast de teaser bekijken.

 

 


Origineel bericht

Een smart speaker aankopen is voor sommige mensen nog een hele stap. De speakers zijn meestal niet goedkoop en werken pas optimaal als je andere smart home-producten in huis hebt. In augustus komt daar misschien verandering in. Het Zweedse meubelbedrijf Ikea heeft dan namelijk een smart speaker in de rekken liggen met de naam Symfonisk. Hiervoor het heeft samengewerkt met niemand anders dan Sonos.

Symfonisk

Dat Sonos en Ikea aan een smart speaker aan het werken waren, was intussen geen geheim meer. Eind 2017 werd hierover berichtgegeven en in juni van vorig jaar kregen we een voorproefje van deze speaker. Een reclamevideo laat nu zien dat de speakers in augustus eindelijk te vinden zullen zijn in de winkelrekken van de meubelgigant.

Naast een aanduiding voor de lancering en de benaming Symfonisk weten we nog steeds niet zo gek veel over de smart speaker. Zoals alle smart speakers van Sonos zal de Symfonisk sowieso de digitale assistent Alexa ondersteunen. Sonos heeft op CES bovendien laten uitschijnen dat het werkt aan de integratie van Google Assistant voor zijn speakers, maar of die integratie voltooid zal zijn in augustus, is nog niet geweten. Ook zal je de Symfonisk kunnen verbinden met andere smart home-producten van Ikea.

Informatie over een mogelijke prijs of het uiteindelijke design van de speaker is er ten slotte nog niet, maar zal hoogstwaarschijnlijk worden vrijgegeven naarmate de lancering dichterbij komt. Wel kregen we onderstaand promofilmpje te zien.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business