Nieuws

Bancontact en Payconiq samengevoegd tot één betaal-app: Payconiq by Bancontact

De betaal-apps Bancontact en Payconiq zijn vanaf heden samengevoegd onder de noemer Payconiq by Bancontact. Mobiel betalen was nog nooit zo makkelijk!

In sommige gevallen is twee beter dan één, maar in dit geval blijkt één beter te gaan zijn dan twee. Zo zijn de meesten onder ons wel bekend met de mobiele app van Bancontact en in mindere mate met de betaal-app Payconiq. Beide apps hadden in feite hetzelfde doel: snel en makkelijk betalingen uitvoeren met je smartphone in plaats van met je fysieke bankkaart. Vanaf heden zijn de twee dan ook samengevoegd in een enkele app, Payconiq by Bancontact.

Voor iedereen

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company benadrukt dat de app er is voor iedereen: “Onze missie? Eenvoudige en betrouwbare betaaloplossingen aanbieden aan alle Belgen op weg naar een betaalwereld met minder cash. Met andere woorden: de manier waarop mensen betalen en betaald worden permanent doen evolueren, bijdragen tot de groei van de business van de handelaars en de globale winkelervaring voortdurend verbeteren.” Meteen zijn er ook twintig banken en maar liefst 290.000 Belgische betaalpunten waar je de app kan gebruiken. Dit netwerk wordt bovendien voortdurend uitgebreid.

De werking

In de praktijk is de app vervolgens heel makkelijk in gebruik. Scan simpelweg de QR-code in de winkel of online, bevestig het bedrag, voer je pincode in en je betaling is voltooid. Als er een QR-code met Payconiq-logo aan de kassa hangt, dan kan je dit scannen, zelf het bedrag invoeren en daarna de betaling bevestigen. Met Tap & Pay is contactloos betalen met je smartphone eveneens geen probleem en je kan ook makkelijk geld overmaken naar vrienden in je contactenlijst.

Tot slot is de app beschikbaar op zowel iOS als Android. De iOS-versie zou vanaf vandaag beschikbaar moeten zijn, al is het momenteel verrassend stil in de App Store, en de Android-versie zou in de loop van volgende week te downloaden zijn. Gebruikers van de Bancontact-app ontvangen hiervoor een uitnodiging om hun app te updaten naar Payconiq by Bancontact. Payconiq-gebruikers moeten de nieuwe app afzonderlijk downloaden, maar kunnen wel hun bestaand account overzetten.

bancontactbusinessecommercemobielmobiel betalenpayconiqpayconiq by bancontact

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals