Nieuws

Asus brengt zijn Zenfone Max M2 en Max M2 Pro uit in de Benelux

Asus heeft zich, vergelijkbaar met Motorola, het afgelopen jaar voornamelijk gefocust op het midrange segment. De Asus Zenfone Max M2 en Max M2 Pro tonen het resultaat van de ontwikkelingen in het segment.

Begin 2018 kwam Asus met de midrange Asus Max (M1) toestellen, deze toestellen zijn tot op heden nog altijd te koop in de Benelux. Vanaf vandaag komt het bedrijf echter al met zijn opvolgers voor deze toestellen met de Asus Zenfone Max M2-lineup. Er zijn twee toestellen die vanaf heden beschikbaar zijn, de Zenfone Max M2 en de Zenfone Max M2 Pro. Hoewel de twee toestellen zich allebeide in dezelfde familie bevinden, zijn er relatief weinig gelijkenissen terug te vinden; als je kijkt naar het design, waar de Zenfone Max M2 Pro gebruikmaakt van een glazen behuizing, gebruikt de Max M2 (non-Pro) metaal en plastic gebruikt voor zijn behuizing, zoals te zien is op de persfoto’s van de twee smartphones.

Aan de voorkant van de twee toestellen zit in beide gevallen een 6,26-inch LCD-paneel met een 19:9 beeldverhouding. Daar houden de gelijkenissen echter wel op. Zo heeft de Max M2 slechts een resolutie van 1520x720P, oftewel HD+, de Max M2 Pro heeft daarentegen een Full-HD+ paneel (2280x1080P). Ook zit er nog een verschil in het formaat van de twee notches, waar de Max M2 Pro zijn speaker namelijk boven de notch heeft gepositioneerd, zit de speaker bij de Max M2 in de notch, daardoor is de notch in het geval van de Max M2 ook iets breder. In de notch zit natuurlijk in beide gevallen ook de selfiecamera, van 8 MP bij de Max M2, tot 13 MP bij de Max M2 Pro; voor de twee camera’s geldt dat ze een f/2.0 aperture hebben met 1.12 micron-pixels. Aan de achterkant van de Max M2 Pro is er een 13 MP en 5 MP-sensor aanwezig, terwijl de Max M2 een 12 + 2 MP-sensorcombinatie bevat.

Asus Zenfone Max M2 Pro

Intern zijn er ook nog behoorlijk wat verschillen tussen de twee toestellen, zo heeft de Max M2 Pro een Snapdragon 660 SoC met 6 GB RAM en 64 GB-opslaggeheugen. De Max M2 moet het daarentegen doen met de Qualcomm Snapdragon 632 en 4 GB RAM, gecombineerd met 32- of 64 GB-opslaggeheugen. Om alles van stroom te voorzien is er bij de Max M2 Pro van Asus een 5.000 mAh batterij aanwezig, terwijl zijn goedkopere broer een 4.000 mAh exemplaar meekrijgt. In beide gevallen gaat het om zeer betaalbare smartphones, zo komt de Asus Zenfone Max M2 Pro uit voor 299 euro, terwijl de Max M2 199 of 219 euro mag kosten voor 32- of 64 GB-opslaggeheugen respectievelijk. Inmiddels is zijn de twee toestellen al in de webwinkel van Asus opgedoken, andere webwinkels volgen vermoedelijk later nog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business