Nieuws

Apple News abonnementendienst verschijnt in iOS 12.2

De eerste beelden van de Apple News Magazines abonnementendienst zijn verschenen in de beta-app van iOS 12.2. De dienst lanceert waarschijnlijk dit jaar.

Dat Apple aan een abonnementenservice aan het werken is, is ondertussen al lang geen geheim meer. De dienst krijgt extra vorm nu blijkt dat er een preview is opgedoken in de ontwikkelaarsbuild van iOS, met name versie 12.2. De dienst gaat Apple News Magazines heten en minstens een verzameling van kranten en magazines bevatten.

De dienst komt er nadat Apple in maart 2018 Texture overnam, eveneens een digitale abonnementendienst die toegang gaf tot meer dan 200 magazines en dit voor de prijs van 10 dollar per maand. Onder de beschikbare magazines vind je bekende namen zoals The New Yorker, Men’s Health, GQ en National Geographic terug.

Bron: 9to5Mac

De nieuwe dienst zal versmolten worden met de huidige Apple News app, die op het moment van schrijven enkel beschikbaar is in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Wie dus toegang wil tot de “Netflix van de magazines” zal bij ons mogelijk wat geduld moeten hebben.

Het is nog af te wachten wat Apple juist van plan is met de app. Magazines en kranten zijn op zich alvast aantrekkelijk, maar het wordt pas helemaal interessant als Apple ook zijn eigen videocontent én Apple Music gaat combineren met de dienst. De beta-app bevat momenteel vermeldingen van abonnementen in bundel dus de kans dat dit realiteit gaat worden, is relatief groot. Een prijs is nog niet bekend maar vermoedelijk zal deze tussen de 14,99 en 19,99 dollar liggen. Apple moet immers concurreren met andere streamingplatformen zoals Netflix en Spotify en zal dus met een aantrekkelijk prijspunt naar voren moeten komen. Momenteel heeft het bedrijf immers verre van de hoeveelheid originele content die Netflix kan aanbieden.

Het idee staat alvast in lijn met de plannen van het bedrijf om tegen 2020 de omzet van zijn diensten te verdubbelen ten opzichte van 2016. Hopelijk is Apple News ook snel terug te vinden op jouw apparaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business