Nieuws

Android Q lijkt ingebouwde gezichtsherkenning te hebben

Op dit moment moeten smartphonefabrikanten zelf aan de slag met software voor gezichtsherkenning. Android Q lijkt dit te zullen oplossen.

Steeds meer en meer smartphones ondersteunen gezichtsherkenning als beveiligingsoptie. Dit is momenteel nog geen functie die ingebouwd zit in Android, waardoor smartphonefabrikanten zelf verantwoordelijk zijn voor deze software. Hier kan echter verandering in komen bij de volgende versie van Android, die momenteel rondgaat onder de noemer Android Q. 

Officieel is er nog niets geweten over Android Q, maar experts hebben op dit moment al de code voor vroege versies kunnen ontdekken. Hieruit kunnen zij afleiden wat we mogelijk voorgeschoteld kunnen krijgen eens de software online komt. Stukjes van die code wijzen er nu op dat Android Q ingebouwde ondersteuning zal hebben voor gezichtsherkenning, vergelijkbaar met de Face ID van Apple. Naast het ontgrendelen van je smartphone, zou je de gezichtsherkenning ook kunnen gebruiken om betalingen goed te keuren en in te loggen op apps. 

Aangezien het hier gaat om stukjes code in een vroege versie van Android Q, is het niet zeker dat de gezichtsherkenning deel zal uitmaken van de finale versie van het besturingssysteem. Deze ondersteuning kan het voor fabrikanten wel makkelijker maken om veilige gezichtsherkenning in te bouwen. Er zijn namelijk niet altijd budgetten voor deze technologie, waardoor de gezichtsherkenning soms achterwege blijft of – en dat is nog net iets erger – te wensen overlaat.  

Als de ontwikkeling van Android Q tot slot in dezelfde lijnen ligt als die van andere Android-versies, dan kunnen we een officiële release verwachten aan het einde van de zomer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business