Nieuws

Nokia Mobile stuurt teasers van Nokia 8.1 Plus en Nokia 9 Pureview uit voor MWC19

Nokia heeft in 2018 voornamelijk de focus gelegd op het midrange segment. Zijn high-end Nokia 8 Sirocco werd nooit een daverend succes. Voor nu is het afwachten op wat HMD Global tijdens MWC19 toont.

HMD Global, eigenaar van de licentie op de Nokia Mobile-merknaam, heeft inmiddels zijn teasers voor het Mobile World Congress uitgestuurd. Daarmee mag Nokia zich scharen in het rijtje fabrikanten die zich opmaken om tijdens het event nieuwe producten aan te kondigen. De teaser die Nokia Mobile heeft verstuurd gaat door het leven met de hashtag #Coolnewstuff. Op 24 februari komen we erachter of onze vermoedens zich tot de realiteit bekeren, maar Nokia geeft behoorlijk wat informatie weg. Zo lijkt een van de teasers duidelijk op de Nokia 9 Pureview, het eerste toestel van Nokia met vijf camera’s aan de achterkant. Verder lijkt er ook een ander toestel te zien zijn; vermoedelijk gaat het al om een opvolger van de Nokia 8.1. Via OnLeaks verschenen er bijvoorbeeld beelden van de Nokia 8.1 Plus die enorm veel op de teaser lijken.

Juho Sarvikas, CPO bij HMD Global, gaf het startsein voor de teasers. Zelf geeft Juho geen informatie over wat we mogen verwachten tijdens het evenement. Desondanks weten we inmiddels dat in één van teasers de camera’s van de Nokia 9 Pureview zichtbaar zijn. In zijn totaliteit zou het gaan om vijf camera’s, die met zijn allen in een cirkel georiënteerd staan. Over de camerasensoren is helaas nog geen informatie gelekt. Over de rest van het toestel liggen de kaarten wel op straat. Zo zou de Nokia 9 Pureview een Qualcomm Snapdragon 845 SoC gebruiken met 6 GB RAM-geheugen en 128 GB interne opslag. Later in het jaar zou er mogelijk nog een versie van de 9 verschijnen met de Qualcomm Snapdragon 855 SoC. Aan de voorkant heeft Nokia de notch vermeden door het toepassen van dunne schermranden. Vermoedelijk gaat het om een AMOLED- of OLED-paneel met een under-display vingerafdrukscanner.

Op de tweede render lijkt de opvolger van de Nokia 8.1 zichtbaar te zijn. Via OnLeaks verschenen er niet al te lang geleden al renders van het toestel. Aan de voorkant lijken de renders van de Nokia 8.1 Plus voldoende overeenkomsten te bieden met de teasers. Op beide afbeeldingen is er aan de voorkant een hole-punch ter vervanging van de notch. Ook de schermrand onderin met het Nokia-logo komt overeen met de lekken van OnLeaks. Over de interne specificaties van het toestel is nog vrijwel geen informatie bekend. Gezien de midrange specificaties van de huidige Nokia 8.1, zal de Nokia 8.1 Plus naar alle waarschijnlijkheid in hetzelfde segment vallen. Het vermoeden gaat daarnaast dat HMD Global het niet bij de Nokia 8.1 Plus en 9 Pureview zal houden. Als het aan ons ligt zijn de Nokia 9 Pureview en Nokia 8.1 Plus al voldoende om een geheel evenement te vullen, maar zo dacht ik vorig jaar ook al met de Nokia 8 Sirocco…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business