Nieuws

Google+ sluit de deuren voor nieuwe gebruikers vanaf volgende week

Vanaf 4 februari zal Google+ systematische uitgeschakeld worden. Een nieuw account aanmaken is dan helaas niet meer mogelijk.

In december van vorig jaar kondigde Google aan dat het een einde zou gaan breien aan zijn dienst Google+. Het consumentengedeelte van de app zal vanaf 2 april definitief uitgeschakeld worden en vanaf 4 februari is het al niet meer mogelijk om een nieuw account aan te maken. Deze beslissing is er gekomen door de lage gebruikersaantallen van het platform.

Op 2 april is het dus afgelopen met Google+. Vanaf die dag begint Google met het verwijderen van je foto’s en video’s op het platform samen met je eventuele pagina’s. Als je dus een account hebt, zorg je er dus best voor dat al je bestanden elders worden opgeslagen. Dit verwijderproces duurt echter enkele maanden om af te ronden, waardoor bepaalde content nog een tijdlang te vinden kan zijn.

Om te vermijden dat er nog nieuwe content verschijnt op Google+, is het vanaf volgende week maandag niet meer mogelijk om een nieuw account aan te maken. Ook nieuwe pagina’s, community’s of evenementen zullen niet meer aangemaakt kunnen worden op het platform.Tot slot kan je voor de veel gestelde vragen over de shutdown van Google+ terecht op deze hulppagina. Als je zou willen weten hoe je je bestanden op het platform kan downloaden en opslaan, dan helpt deze link je daar een handje bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business