Nieuws

Verkoop tablets en desktops moet onderdoen voor laptops

Gegevens van IDC laten zien dat de toekomst voor laptops er rooskleurig uitziet. Voor tablets en desktops gaat die uitspraak dan weer niet op.

Sinds 2014 zitten zowel de verkopen van de tablets als van de desktop-pc’s in een dalende lijn. Laptops doen het daarentegen beter en hebben intussen de cijfers van de tabletverkoop overtroffen. Als de voorspelling voor de komende jaren klopt, dan zullen de tablet- en desktopmarkt verder blijven krimpen, terwijl de laptopmarkt verder zal blijven groeien.

In onderstaande grafiek van Statistica kan je zien dat tablets snel gepiekt zijn in 2014 en sindsdien steeds minder populair zijn geworden. De desktop-pc’s bevinden zich dan weer iets langer in een dalende lijn en hebben geen opmerkelijke stijging meer gezien sinds 2010.

Meer grafieken vind je op de website van Statista.

Aan de cijfers van de laptops en tablets is te zien dat laptops het minder goed deden in de beginjaren van de tablet, maar die trend is intussen voorbij gewaaid. Gebruikers laten steeds vaker de tablet links liggen en kiezen voor een laptop. Opvallend is ook dat de voorspelde groei voor laptops kleiner is dan de voorspelde daling bij de tablets en desktop-pc’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business