Nieuws

YouTube Kids gelanceerd in België en Nederland

De service van YouTube die zich focust op kinderen, YouTube Kids, is sinds vandaag ook beschikbaar geworden in België en Nederland.

Jonge kinderen hun gang laten gaan op het wereldwijde web is vaak niet het beste idee. Via een paar kliks bij de aanbevolen video’s op YouTube kan je al bij de meest rare video’s uitkomen. YouTube heeft hier een oplossing voor in de vorm van YouTube Kids. Deze app voor kinderen tot 13 jaar is vanaf vandaag beschikbaar in België en Nederland.

 

YouTube Kids: Hoe werkt het?

De app werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je kan hem in de eerste plaats installeren op Android-toestellen met Android 4.1 of hoger en iOS-toestellen met iOS 7 of hoger. Ook smart tv’s bieden ondersteuning voor de app. De app vind je terug in de Play Store of App Store en installeer je zelf op de smartphone van je kind. YouTube Kids gebruikt namelijk de account van de ouder om in te loggen zodat je op die manier kan controleren wat je kind bekijkt. De kinderen zelf hebben een afzonderlijk account, waardoor het voor hen niet nodig is om een Google-account aan te maken. Via de instellingen van de app kan je vervolgens onder andere timers instellen voor de maximale schermtijd en contentfilters inschakelen. De video’s zelf zijn op hun beurt ingedeeld in vier categorieën: shows, muziek, leren, en ontdekken.

Wat ikzelf wel gemerkt heb bij de app hier in België, is dat er nog enkele taalproblemen zijn. Zo verschijnen er zowel video’s in het Frans, Engels als Nederlands. Aangezien vooral het probleem met Frans en Nederlands eigen lijkt te zijn aan België, verwacht ik hier niet meteen een oplossing voor. Het beste wat je kan doen, is alleen kijken naar Nederlandstalige video’s zodat de app op basis daarvan andere video’s in dezelfde taal gaat aanbevelen.

Een kleine tip voor de enthousiaste ouder: als je voor de eerste keer via het startscherm in de app naar de instellingen gaat, zijn deze nog niet beveiligd. Je krijgt hier een eenvoudige rekensom te zien, die je kind waarschijnlijk zelf ook kan oplossen. Eens je in het instellingenmenu bent, kan je gelukkig een zelfgekozen wachtwoord instellen zodat je kind niet zelf met de instellingen kan spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business