Nieuws

Safer Internet Day: “Samen voor een beter internet!”

In 2004 werd Safer Internet Day in het leven geroepen om het internet net dat beetje veiliger te maken. Intussen zetten 140 landen zich in op deze dag.

Heb je nog nooit van Safer Internet Day gehoord? Dan is hier eerst een korte samenvatting. In 2004 begon het project als een initiatief van EU SafeBorders en intussen is het uitgegroeid tot een actie waaraan 140 landen deelnemen. Het doel van Safer Internet Day is eenvoudig: opkomende online problemen onder de aandacht brengen en veilig gebruik van digitale technologie promoten, voornamelijk bij kinderen en jongeren. Verwar de dag echter niet met Data Privacy Day, waarvoor we vorige week nog vijf tips gaven.

Wat kan jij doen voor Safer Internet Day?

Ook België doet mee aan Safer Internet Day en heeft dit jaar de website www.togetherforabetterinternet.be in elkaar geknutseld. Hier wordt iedereen opgeroepen om een steentje bij te dragen aan beter en veiliger internet. De website helpt je hierbij een handje door je te zeggen hoe jij het internet veiliger kan maken.

Op de website is de maatschappij ingedeeld in zes categorieën: (groot)ouder, IT- of mediaprofessional, jongere, politicus of beleidsmedewerker, leerkracht of sociaal werker, en burger.  Kies simpelweg de categorie die het beste bij je past, vul je naam in en je krijgt een lijst met een vijftal manieren te zien waarop jij het internet kan helpen. Zo wordt aan ouders aangeraden om een Snapchat-video met hun kind(eren) te maken, aan IT-professionals om snel te reageren op ongepaste inhoud voor jongeren en aan jongeren om zichzelf op te zoeken op Google om hun online reputatie te checken. Vink de acties aan die jij wenst uit te voeren, klik op volgende, vul in wanneer je van plan bent alles te doen en de website maakt een klein overzichtje met daarin alles wat je hebt aangeduid. Dit kan je tot slot delen via sociale media om anderen aan te zetten hetzelfde te doen.

Kortom geeft de website iedereen opties op maat om mee te helpen aan een veiliger en beter internet. Dit doet je ook beseffen dat het geen reuzenwerk is om dit te doen, dat alle kleine beetjes helpen en dat we samen sterk staan. Vandaar ook de slogan: “Samen voor een beter internet!”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business