Uber boat

Niemand staat graag in de file, ook niet in het verre Mumbai. Uber heeft daarvoor een interessante oplossing bedacht: speedboten.

Advertentie

Als je niet in de file wil staan onderweg naar je werk, dan kan je bijvoorbeeld de fiets nemen voor kortere afstanden of de trein voor langere afstanden. Taxi’s en bussen hebben soms een eigen rijstrook, maar vaak is dit niet zo en val je toch ten prooi aan de file. Ook in het Indiase Mumbai zijn files alomtegenwoordig. Voortaan kan je die files ook omzeilen door gebruik te maken van een speedboot die wordt aangeboden door de online taxidienst Uber.

Speedboten zijn natuurlijk niet in elke stad een oplossing tegen de files, maar in Mumbai kunnen ze hiervoor perfect ingezet worden. Gebruikers kunnen nu via de Uber Boat-app een boot boeken tussen drie bestemmingen aan de waterkant. Daarnaast kan je geen individuele zitjes in een boot reserveren. Je hebt namelijk alleen de keuze tussen een boot met zes, acht of tien zitplaatsen en je kan pas een reservering doen als je de volledige boot boekt. Je kan dus een boot helemaal voor jezelf nemen, maar de prijzen hiervoor beginnen bij 5.700 roepies (70 euro) voor de kleinste boten en lopen op tot 9.500 roepies (115 euro) voor de grootste.

Mumbai is tot slot niet de eerste stad waar Uber Boat beschikbaar is. Zo werkt de service al langere tijd in Turkije en Kroatië en werd hij tijdelijk aangeboden in o.a. Caïro, Kiev en gedurende het filmfestival in Cannes.

Advertentie