Nieuws

Messenger introduceert functie om berichten te verwijderen

Heb jij ooit al een bericht via Facebook Messenger verstuurd dat je liever voor jezelf had gehouden? Dan is daar nu eindelijk een oplossing voor.

De functie waar vele gebruikers van Facebook Messenger al jaren op wachten, is eindelijk aangekomen. En nee, dan heb ik het (jammer genoeg) niet over de donkere modus. Wel is het voortaan mogelijk om berichten definitief uit (groeps)gesprekken te verwijderen, zodat niemand ze nog kan zien.

In het verleden was het al mogelijk om berichten in Messenger te verwijderen, maar in dat geval verwijderde je alleen jouw kopie van het bericht. De andere persoon (of personen bij een groepsgesprek) konden het dus nog wel zien. Maar met deze update kan je berichten voor eens en voor altijd verwijderen zodat noch jij noch je gesprekspartners ze nog kunnen zien.

Eerder deze week had de CEO van Twitter het nog over een functie die je tweets liet aanpassen in de eerste 30 seconden nadat je ze verstuurd had. Bij Messenger is er iets gelijkaardigs toegepast. Je hebt nu tot tien minuten om berichten uit gesprekken te verwijderen. Als je na die tijd nog een bericht wil verwijderen, dan gaat, zoals voorheen, alleen jouw kopie weg. Voor iPhones zou het er moeten uitzien zoals hieronder.

Je hebt tien minuten om je bericht voor iedereen te verwijderen.

Facebook zegt in het officiële bericht dat je voor deze functie gewoon je Messenger moet updaten naar de meest recente versie, op zowel iOS als Android. Ikzelf heb even geprobeerd of de functie ook op de Messenger-app van mijn Android-smartphone verscheen, maar zonder resultaat. Het lijkt er dus op dat de update nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business