Nieuws

Tesla hondenmodus en waakmodus nu beschikbaar

Eigenaars van een Tesla Model 3, S en X kunnen vanaf nu kiezen hoe ze hun wagen willen beschermen: met een echte hond of een elektronische.

De voorbije weken tweette Tesla CEO Elon Musk al enkele keren over twee nieuwe functies die vanaf nu beschikbaar zijn voor de auto’s van het bedrijf. Het gaat om de zogenaamde hondenmodus en de meer geavanceerde waakmodus.

Een echte waakhond..

De update is beschikbaar voor wagens met Enhanced Autopilot van na augustus 2017 en zal automatisch draadloos geïnstalleerd worden. Hondenmodus heeft het specifieke doel om honden en andere huisdieren fris (of warm) te houden als het niet anders kan dan hen even achter te laten in de wagen. De functie zorgt dus voor de nodige klimaatcontrole en laat voorbijgangers ook de temperatuur binnenin de wagen weten, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Continu de airco laten aanstaan verbruikt natuurlijk best wat batterij, maar het systeem zal je waarschuwen wanneer deze 20 procent bereikt.

…en een waakhond van Tesla.

Waakmodus is een aparte functie die geactiveerd kan worden als je verplicht wordt je wagen ergens achter te laten. Als er een mogelijk gevaar gedetecteerd wordt, zoals iemand die op je wagen leunt bijvoorbeeld, zal je Tesla overstappen naar “alertmodus” en een bericht weergeven op het touchscreen met de melding dat de externe camera’s van de wagen aan het opnemen zijn. Als er effectief iemand probeert in te breken in je wagen, zal de Tesla de “alarmmodus” activeren en het autoalarm activeren in combinatie met het extra verlichten van het controlepaneel én het spelen van muziek op het maximale volume. Uiteraard krijgt de eigenaar ook in dit geval updates op zijn smartphone. De opnames zijn te downloaden en beginnen 10 minuten voor het eerste incident.

De uitrol van deze update is momenteel onderweg in de VS voor het Model 3 en weldra ook voor het Model S en X. Wanneer de update beschikbaar is in de Europese Tesla’s die recent in Zeebrugge aankwamen, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business