Nieuws

Google investeert 13 miljard dollar in datacentra en kantoren

Alphabet, het moederbedrijf van Google, maakte bekend dat het zo’n dertien miljard dollar gaat investeren in datacentra en kantoren in de VS.

In een blogbericht kondigde Sunder Pichai, CEO van Google, aan dat het bedrijf grote expansieplannen heeft voor dit jaar. Zo zal er meer dan dertien miljard dollar geïnvesteerd worden in de constructie van datacentra en kantoren in de Verenigde Staten. Pichai vermeldt ook dat Google in het voorbije jaar zijn aanwezigheid in de VS al sterk heeft uitgebreid. Zo heeft het bedrijf meer dan 10.000 mensen in dienst genomen en voor meer dan negen miljoen dollar geïnvesteerd. In 2019 wil het deze groei verderzetten.

“Deze nieuwe investeringen geven ons de capaciteit om tienduizenden werknemers aan te nemen en zorgen voor meer dan 10.000 nieuwe jobs in de bouw in Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, South Carolina en Viriginia”, aldus Pichai.

Zo zal Google zijn aanwezigheid in zowel Washington als Chicago uitbreiden en zal de werkkracht in Georgia en Virginia verdubbelen. Na deze expansie zal het bedrijf een kantoor of datacentrum hebben in 24 van de 50 staten in de VS. Het bedrijf deelt ook mee dat het extra zal investeren in hernieuwbare energie om uiteindelijk voor 100% gebruik te maken van dit soort energie.

Dit alles moet ervoor zorgen dat er nog sneller en betrouwbaarder gereageerd kan worden op de noden van klanten. Onderstaande kaart geeft tot slot een beeld van waar de nieuwe kantoren en datacentra zich zullen bevinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business