JP

De Amerikaanse investeerdersbank JP Morgan heeft de eerste cryptomunt ontwikkeld die ook effectief door een bank ondersteund wordt. 

Advertentie

De munt krijgt de originele naam JPM Coin mee. De JPM Coin, die aan de hand van blockchaintechnologie werkt, werd al succesvol toegepast om geld te transfereren van de bank naar een klantenrekening.

JP Morgen zegt nu dat het potentieel ziet in het gebruik van de digitale munten voor het verminderen van risico’s en het onmiddellijk verwerken van geldtransfers.

Het is een opvallende zet van een bank die zich vroeger publiekelijk uitsprak tegen Bitcoin. Toch zegt de CEO van JP Morgan nu dat de bank altijd geloofd heeft in het potentieel van blockchaintechnologie.

 

JP Morgan Coin of bitcoin?

Digitale munten kunnen bijgehouden worden in online portefeuilles en kunnen ook anoniem uitgewisseld worden tussen gebruikers. Net daarom zijn ze een verleidelijk betaalmiddel voor personen die een aankoop willen doen op het Dark Net.

Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat JP Morgan zo’n digitale munt echt nodig heeft. Blockchain werd namelijk als gedecentraliseerd netwerk in het leven geroepen, zodat geen enkele partij de controle kan claimen over de transacties die over een netwerk worden toegezonden. Dat is net het tegenovergestelde van de JPM Coin. In feite heeft die munt geen blockchain nodig aangezien JP Morgan alle transacties runt. Of het dus een echte cryptomunt is, valt nog te betwijfelen.

Advertentie