Nieuws

Wagens van Tesla zouden volgend jaar al autonoom kunnen rijden

Elon Musk, CEO van Tesla, blijft wederom verbazen met zijn uitspraken. Zo zei hij dat zijn wagens voor eind 2020 autonoom kunnen rijden.

Het is intussen al even geleden dat Elon Musk, CEO van Tesla, een vreemde uitspraak heeft gedaan. Hij voelde dat zelf blijkbaar ook aan en heeft daar dan ook verandering in gebracht. Zo beweert hij ditmaal op de podcast van ARK Invest dat zijn wagens nog voor het einde van 2020 autonoom zullen kunnen rijden.

Er zijn weliswaar gradaties van autonomie voor auto’s om aan te geven in welke mate ze zelfstandig kunnen rijden. Musk heeft het hier over het hoogste (of op één na hoogste) niveau, wat wil zeggen dat de Tesla geheel op zichzelf van punt A naar punt B kan rijden zonder dat jij ook maar iets hoeft te doen. Aan het einde van dit jaar zouden de wagens al deels autonoom kunnen rijden, maar hier moet de bestuurder zelf nog een oogje in het zeil houden.

Op dit moment is het al mogelijk om een Tesla deels autonoom te laten rijden met het oprit-tot-afritsysteem. Hiermee kan de wagen op de snelweg autonoom rijden. Dit is namelijk makkelijker dan in het stadscentrum, omdat er op een snelweg o.a. geen voetgangers en fietsers zijn.

Musk VS deadlines

In het verleden heeft Musk al vaak genoeg aankondigingen gemaakt die op zich lieten wachten. Hij heeft namelijk de gewoonte om zich niet al te goed aan zijn deadlines te houden. Amerikaanse nieuwswebsite Bloomberg heeft zelfs een webpagina gemaakt waar alle deadlines van Musk staan. Een klein lichtpuntje hier is dat de Tesla’s die na oktober 2016 geproduceerd zijn, beschikken over de juiste hardware om autonoom te rijden. Alleen de software ontbreekt nog.

Het wordt dus nog afwachten of Elon deze keer zijn belofte wel tijdig kan nakomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business