Nieuws

Telenet en Studio Brussel organiseerden hackathon voor de toekomst van radio

Telecomprovider Telenet en radiozender Studio Brussel sloten het team van icapps voor 48 uur op in het kader van een heuse hackathon.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er tijdens een hackathon helemaal niets gehackt. Een hackathon is een soort van enorme brainstormsessie waar teams voor een lange periode (meestal 24 uur) opgesloten worden om een innovatief idee te bedenken. Dit wordt ook meteen omgezet in een prototype zonder dat het idee eerst goedkeuring moet ontvangen van een hoger bedrijfsorgaan. Ditmaal hebben Telenet en Studio Brussel het team van icapps voor wel 48 uur opgesloten om aan de toekomst van de radio te werken.

Die toekomst van de radio werd gezocht in de manier waarop een radiozender momenteel in beeld komt op tv. Je kan ervoor kiezen om een radiokanaal op te zetten op je tv, maar dan zit je vast aan een statische achtergrond op je beeld. Twee teams van icapps, een bedrijf dat software ontwikkelt, werden hiervoor voor 48 uur opgesloten in de hoop dat er een vruchtbaar resultaat uit de bus zou komen. In het verleden had icapps al met Telenet samengewerkt en de out-of-the-box-mentaliteit van het bedrijf was ook geschikt voor dit nieuwe project. Icapps stond er niet alleen voor en kreeg hulp van UX/UI-designers van zowel MINSKY en telecomprovider Base.

In deze tijdspanne van twee dagen wisten de teams met twee werkende proof-of-concept applicaties op de proppen te komen. Wat die precies zijn, is nog niet bekend. Zowel Telenet, Studio Brussel als icapps zijn alleszins tevreden met de resultaten, dus in de nabije toekomst verschijnen ze misschien wel op de tv in onze huiskamer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business