Nieuws

Google Pixel 3 Lite-smartphones zijn langs de Amerikaanse FCC gepasseerd

Google heeft sinds oktober de Pixel 3 en Pixel 3 XL op de markt. Deze serie lijkt nu ook goedkopere broers te krijgen in de Pixel 3 Lite-serie. Gezien ze zijn verschenen bij de FCC is de kans groot dat ze op korte termijn in de verkoop gaan.

Google heeft in oktober zijn Pixel-range geïntroduceerd, met twee high-end toestellen: de Pixel 3 en Pixel 3 XL (inclusief notch). Je mag er ook een behoorlijke prijs voor neertellen, de Pixel 3 XL kan je zo tegen de 900 of 1.000 euro gaan kosten. In vergelijking, voor de ‘standaard’ Galaxy S10 betaal je ook 899 euro, maar dan krijg je wel een telefoon met specificaties voor 2019. Inmiddels lijk Google al een tijd druk bezig te zijn met een goedkopere serie Pixel-smartphones, die in de ‘Lite’ serie moeten verschijnen. Door de tijd heen zijn vrijwel alle specificaties van de smartphones, inclusief het design, al uitgelekt. Er is zelfs al een hands-on video van de Pixel 3 Lite, die via een Oost-Europees YouTube-kanaal is verschenen.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=jqnSkALsdkk

Inmiddels zijn de Pixel 3 en 3 XL Lite ook bij de FCC geweest. Daar ondergaan de smartphones testen om te onderzoeken of ze andere elektronische signalen verstoren. Veel informatie over de smartphones is er niet te vinden in de rapporten. Zo worden er ook geen modelnamen genoemd, enkel modelnummers. De nummers liggen wel in lijn met eerdere Pixel-smartphones, waardoor het doet denken aan de Pixel 3 en Pixel 3 XL Lite. In zijn totaliteit zijn er acht modellen bij de FCC verschenen, allemaal toestellen die op Android 9.0 Pie draaien op het moment van testen. Gezien de smartphones nu de FCC passeren, is de kans aanwezig dat de telefoons op korte termijn verschijnen. Op de specificaties van de toestellen hoef je overigens niet te wachten; die zijn eerder al uitgelekt, al mag je dat met een korrel zout nemen.

Alle specificaties op één hoop

De specificaties van de smartphone zijn overeenkomstig met een ‘normale’ midrange smartphone. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 670 SoC aanwezig met 4 GB RAM. Aan de voorkant van de telefoon zit een 5,56-inch LCD-paneel, de goedkopere telefoon krijgen dus geen beschikking over een OLED-scherm. Ook de resolutie valt iets lager uit ui 2.220 x 1.080. De batterij is nog wel redelijk groot, met dezelfde capaciteit als de batterij in de Pixel 3: 2.915 mAh, het is echter nog onbekend of er ook ondersteuning zal zijn voor een vorm van Quick Charge of USB-C-PD. Wat verder opvallend is aan de smartphone, dat is zijn plastic behuizing. Google probeert de twee series van elkaar te differentiëren, plastic behuizingen horen echter niet meer thuis in de midrange smartphonemarkt. Prijzen voor de Pixel 3 Lite zijn er nog niet, al wordt verwacht dat we tegen april of mei meer te weten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business