Disney Hulu streaming

Disney neemt zijn eerste stappen in streamingland heel serieus. Het bedrijf kocht de laatste maanden 40 procent van Hulu.


Beweging in streamingland, want Disney staat op het punt om een meerderheidsaandeel in Hulu te verwerven. Dat doet het bedrijf door de aandelen van AT&T over te nemen, goed voor 10% van het bedrijf.

Momenteel vinden er onderhandelingen plaats tussen de twee bedrijven en voor AT&T staat er zo’n 1 miljard dollar op het spel. Voor Disney is het doel dan weer volledige controle over het streamingplatform. Momenteel bezit de entertainmentgigant 30 procent van de aandelen en zijn ze volop bezig aan de overname van 30 procent van 21st Century Fox. Goed voor een totaal van 70 procent dus. De laatste 30 procent is in het bezit van Comcast, maar dat bedrijf is niet van plan om in de nabije toekomst zijn aandeel te verkopen.

De overname komt er op een moment dat Disney vlakbij de lancering van een eigen streamingplatform is met Disney+. De dienst zal zich vooral focussen op exclusieve Disney-content in het begin, maar verwacht wordt dat Hulu een belangrijk aandeel gaat uitmaken van de internationale expansie ervan, waarbij bredere content zal worden aangeboden.


 


Gerelateerde artikelen

Disney+ streamingdienst komt eind 2019

De nieuwe streamingdienst van Disney heeft nu ook een naam. Disney+ komt er volgend jaar aan en belooft een verzameling van populaire titels te worden.

Netflix brengt einde aan Marvel-series door Disney+

Jessica Jones en The Punisher zijn niet meer. Netflix zal geen nieuwe Marvel-reeksen produceren want Disney wil ze zelf brengen op Disney+.