Tesla Model 3 van 35.000 dollar binnen zes maanden in Europa te koop

Tesla is al lang bezig met praten over een ‘Tesla Model 3 voor 35.000 dollar’. Nu is deze er, maar het is niet zonder de nodige consequenties voor Tesla zelf. De auto komt binnen zes maanden naar Europa.

Het was even afwachten, maar de Tesla Model 3 ‘Standard Range’ komt dan toch eindelijk op de markt. In de Verenigde Staten zit daar een zeer laag prijskaartje aan gekoppeld: 35.000 dollar. Bij de onthulling sprak Elon Musk, CEO van Tesla, al over de lage prijs voor een Tesla Model 3. Het was nog niet bekend of deze prijs ook gehaald zou worden, gezien het voor Tesla op lange termijn problemen zou kunnen opleveren. Wanneer Tesla de ‘Standard Range’ ook in Europa aan zal bieden is nog niet bekend. Er wordt gesproken over een termijn van 3 tot 6 maanden, wat ook de reden is dat de auto niet op de website terug te vinden is. Het is onbekend of we de auto in Europa ook voor 35.000 Euro mogen verwelkomen. Musk deed eerder al uitspraken over de hoge kosten om auto’s in Europa op de markt te kunnen brengen.

In de Verenigde Staten heeft Tesla al moeite met de prijs. Om de auto voor die prijs op de markt te kunnen brengen, moet het bedrijf een groot deel van zijn winkels sluiten. Met deze sluiting zijn ook verschillende winkelmedewerkers hun baan kwijt, om hoeveel medewerkers het gaat is niet bekend. Wel geeft Tesla aan dat het gaat om een besparing waardoor de prijs van de auto met zes procent zal dalen. Daarmee zal de basisoptie uitkomen op 35.000 dollar. Deze prijs geldt overigens alleen voor het zwarte model, alle andere kleuren kosten nog eens 2.000 dollar extra. Wil je autopilot daar nog bij, dan wordt het al snel een vrij prijzige auto. Heb je deze opties niet nodig, dan zal deze Model 3 mogelijk de goedkoopste Tesla ooit zijn … tot nu toe, in elk geval. Elon Musk hintte donderdagavond namelijk op een goedkopere auto.

[related_article id=”233356″]

Wat Elon Musk precies in zijn schild voert is niet bekend, maar er zit in elk geval een goedkopere Tesla aan te komen. De prijs zal dus lager uitvallen dan de prijs van de huidige Model 3, maar Musk is niet in detail gegaan over de auto. Alles wat we voor nu weten, is dat de auto over twee tot drie jaar op de markt moet verschijnen. Hoe relevant Tesla tegen die tijd nog zal zijn, is moeilijk te voorspellen. Tesla heeft in het lagere segment namelijk stevige concurrentie van andere merken. Het hogere segment zal daarnaast ook steeds sneller worden bezet door merken zoals Audi, BMW en Volkswagen. Volvo liet deze week ook al een concurrent van de Model 3 zien, in de vorm van de Polestar 2. Deze auto heeft net zoals de Model 3 een vanafprijs van 39.900 euro, waardoor de Tesla het nog moeilijk zal krijgen om te overleven…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business