OnePlus 7
Bron: OnLeaks / Pricebaba

De eerste renders van de aankomende OnePlus 7 zijn uitgelekt. Wat hier vooral opvalt zijn de pop-up camera vooraan en driedubbele camera achteraan.


Een trend die sinds vorig jaar aan de gang is bij smartphones is zeker en vast een zo hoog mogelijk screen-to-bodyratio verkrijgen. Dit fenomeen resulteerde eerst in de notch, vervolgens in de hole-punch camera en daarna zagen we de zogenaamde pop-upcamera opduiken. Die pop-upcamera zorgt ervoor dat er helemaal geen lens meer aanwezig is in het scherm, maar wordt niet door iedereen gesmaakt. Toch lijkt de nieuwe OnePlus 7 te willen proeven van dit type camera.

Deze informatie is vrijgekomen via gelekte high-res renders van het bekende OnLeaks, ditmaal in samenwerking met Pricebaba. Het beeldmateriaal dat daar verschijnt, is meestal van hoge kwaliteit en blijkt achteraf ook waarheidsgetrouw te zijn. De pop-upcamera blijft momenteel nog iets waar de grotere smartphonefabrikanten zoals Samsung, Apple en Huawei liever niet mee in aanraking komen. De OnePlus 7 lijkt zich hier echter niets van aan te trekken en treedt in de voetstappen van de Energizer P18K Pop en de Vivo NEX S. Het algemene probleem met pop-upcamera’s is het uitschuifmechanisme. Eens dit blokkeert, heb je namelijk niets meer aan de camera, dus velen zien dan ook als een onnodig stukje technologie dat kapot kan gaan en de hele camera waardeloos maakt.

Verder zien we achteraan drie camera’s terug, waarvan de specificaties nog ontbreken. Ook de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting lijkt geen terugkeer te maken. Via Twitter werd nog bekendgemaakt dat draadloos laden niet mogelijk zal zijn. De Snapdragon 855 SoC zien we hoogstwaarschijnlijk ook terug, maar 5G-ondersteuning zal vermoedelijk op zich laten wachten.


Een lanceringsdatum en prijs blijven momenteel nog onbekend.