Nieuws

Tesla Model Y SUV wordt voorgesteld op 14 maart

Tesla gaat op 14 maart een vijfde wagen voorstellen. Het gaat om het Model Y, een SUV waar Elon Musk al in 2015 naar gehint had.

Vorige week nog kondigde Tesla een Model 3 aan voor 35.000 dollar en op 14 maart verschijnt er nog een nieuw model in de line-up van de autoconstructeur, namelijk het Tesla Model Y. De aankondiging zal plaatsvinden in de Tesla’s Design Studio in Los Angeles.

Naar goede gewoonte gooide Musk alvast enkele details op Twitter om de hype rond de nieuwe wagen te doen groeien. Het Model Y zal volgens de CEO ongeveer 10 procent groter zijn dan het Model 3, waar het zo’n 75 procent van de componenten gemeenschappelijk met heeft. De wagen zal minder afstand kunnen afleggen dan het Model 3 en komt ook niet met de Falcon Wings van het Model X.

Wie aanwezig is op het evenement zal alvast een testrit kunnen maken met het Model Y want het bedrijf heeft al enkele wagens beschikbaar. De productie ervan is echter pas voorzien voor 2020. en lijkt te zullen gebeuren in de fabrieken van Tesla in de Amerikaanse staat Nevada, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat deze ook wordt opgestart in de Tesla Gigafactory in Shanghai.

Connected Carelektrisch voertuigmodel 3model ytesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen