Nieuws

Microsoft werkt aan Windows Lite voor dubbele schermen en Chromebooks

In de hevige strijd tegen de populaire Chromebooks begint Microsoft aan een tegenoffensief met zijn nieuwe wapen: Windows Lite.

Het fenomeen van de Chromebook wint steeds meer aan populariteit door zijn eenvoud en lage prijs. Dat is misschien wel goed voor onze portemonnee, maar niet voor die van Windows-ontwikkelaar Microsoft. Het bedrijf werkt nu aan Windows Lite, een afgeslankte versie van Windows die moet concurreren met Chrome OS en ondersteuning biedt voor toestellen met twee schermen (of één vouwbaar scherm).

Dit laatste aspect heeft prioriteit bij de ontwikkeling van Windows Lite, aangezien er eerder al geruchten verschenen dat er een laptop met twee schermen op het programma staat bij Microsoft. Een lanceringsdatum voor Windows Lite is nog niet bekend en hangt voornamelijk af van chipproducenten (lees: Intel) en computerfabrikanten.

De initiële focus mag dan wel ondersteuning voor twee schermen zijn, maar de Chromebooks leggen Microsoft het vuur aan de schenen. Voornamelijk scholen in de VS maken de overstap naar Chromebooks, maar ook hier begint de Chromebook meer ingeburgerd te raken. Het is dus hoog tijd dat Microsoft een concurrent voor Chrome OS lanceert.

Officiële informatie van Microsoft over Windows Lite ontbreekt echter nog. We kunnen met zekerheid zeggen dat eraan gewerkt wordt, maar wat Microsoft precies in zijn schild voert, blijft gokken. Op 8 mei vindt weliswaar de Microsoft Build conference plaats in het Amerikaanse Seattle. Dat is dan ook de ideale gelegenheid voor de technologiereus om zijn toekomstplannen uit de doeken te doen, zodat andere technologiebedrijven hun strategieën hierop kunnen afstemmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business