Apple repareert nu ook iPhones die niet-originele batterijen bevatten

Apple besloot voor lange tijd klanten die een iPhone met een niet-originele batterij niet te helpen in Authorized Service Centers. Nieuwe interne rapporten suggereren dat dit nu verleden tijd is.

Apple staat er al jaren om bekend om behoorlijk kieskeurig te zijn bij het repareren van iPhones. In veel gevallen wees het Service Center op niet-originele onderdelen, waarna het weigerde om nog reparaties uit te voeren. Langzaamaan is deze werkwijze van Apple wel aan het wijzigen. Met ingang van 2017 begon de fabrikant namelijk met het repareren van iPhones met niet-originele schermen. Interne documenten (via MacRumors) wijzen er nu op dat het bedrijf tevens wijzigingen door zal voeren voor het repareren van iPhones met niet-originele batterijen. Volgens de documenten zou je nu wel gewoon bij een Apple Authorized Service Center terechtkunnen, of dat nu een Apple-winkel is, of een externe partij die iPhones (onder garantie) mag repareren.

Niet-originele batterij? Geen probleem.

Voorheen was het repareren van een iPhone met componenten van externe leveranciers op eigen risico. In het geval dat je bij Apple langsging werd je immers niet geholpen. Daarbij maakt het niet uit of het ging om het vervangen van de batterij, of juist een ander onderdeel van de smartphone. Volgens de websites die de documenten in handen kregen is dat nu verleden tijd. Om precies te zijn maakt Apple het mogelijk om, zelfs al is er een niet-originele batterij aanwezig, bijvoorbeeld het scherm of het moederbord te laten vervangen. Vermoedelijk zal de gebruiker ook de optie gegeven worden om de batterij te vervangen, dat tegen de ‘standaard’ kosten die Apple rekent voor het vervangen van iPhone-batterijen.

Wat nog opvallender is, is dat het bedrijf in sommige gevallen zelfs je hele iPhone zal vervangen als je wenst de batterij te vernieuwen. Dit zal alleen het geval zijn als de ‘battery tabs’ afwezig zijn, of als er enorm veel lijm onder de batterij zit. Het kan immers gevaarlijk zijn om de batterijen met extensieve krachten uit een telefoon proberen te halen. Al met al een stap in de goede richting. Apple kwam in 2017 al voor in een rechtszaak over de problemen met zijn iPhone-batterijen. In 2018 bood het daarom ‘goedkope’ vervanging van de batterijen aan. Volgens Apple zou dit zelfs een negatief effect hebben gehad op de verkoop van nieuwe iPhones, gezien de telefoons met de nieuwe batterijen plots langer meegaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business