Nieuws

Tesla Model 3 snelt concurrentie voorbij in Duitsland en Nederland

Het Tesla Model 3 vliegt uit de startblokken in Nederland en behaalt het hoogste verkoopcijfer voor elektrische voertuigen in februari.

Een maand geleden arriveerden de eerste exemplaren van het Tesla Model 3 in Europa. Dit ging weliswaar niet helemaal volgens plan, maar eind goed, al goed: de eerste wagens rijden momenteel rond en dat doen ze in groten getale. Verkoopcijfers van zowel Nederland als Duitsland geven aan dat het Tesla Model 3 de concurrentie voorbij snelde in zijn eerste maand op Europese bodem.

Cijfers voor Nederland geven aan dat er afgelopen maand 472 Tesla Model 3’s zijn verkocht. Hiermee laat het de concurrentie ver achter zich, aangezien de eerstvolgende wagen, de Hyundai Kona EV, met 323 verkochte exemplaren op de tweede plaats hangt. Wat betreft de maand februari in haar geheel zijn er 2.457 elektrische wagens geregistreerd, waarmee het verkoopcijfer maar liefst 232% hoger ligt dan in februari 2018.

Ook in Duitsland zeggen de cijfers hetzelfde en gaat het Tesla Model 3 aan de haal met de toppositie in de verkopen van februari. Dit is vooral opvallend, aangezien de wagen pas half februari beschikbaar werd in het land en op korte tijd een enorme voorsprong wist te behalen. In statistieken is namelijk te zien dat het Tesla Model 3 meer dan twee keer zo vaak verkocht werd als de Renault Zoë op de tweede plaats en dat er in totaal bijna 1.000 exemplaren over de toonbank gingen. In het totaalplaatje van de verkopen van elektrische wagens in februari maakt het Model 3 maar liefst 32% uit van heel de verkoop.

Het harde werk van Elon Musk om het Model 3 naar Europa te krijgen, werpt dus duidelijk zijn vruchten af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business