Nieuws

Tesla Model Y is te verkrijgen vanaf 56.000 euro

Tesla heeft officieel het doek van de Tesla Model Y getrokken. De middengrote SUV is vanaf 2021 te verkrijgen vanaf 56.000 euro.

Model Y toont erg veel gelijkenissen met de Model 3. Ook het minimalistische interieur van de Model 3 is integraal terug te vinden in de Model Y, met een 15-inch scherm voor de besturing. Verder is er ook een glazen dak, net zoals bij de Model 3.

S3XY

Tesla is officieel sexy. Met de toevoeging van het vierde model is de sexy-naamgeving waar Elon Musk naar streefde een feit.

In de Verenigde Staten kunnen ze binnen anderhalf jaar aan de slag met de Model Y. Het basismodel , Standard Range, kost daar 39.000 dollar. Verder is er ook nog de Performance- en Long Range-variant. Interessanter zijn echter de lokale prijzen, die zijn namelijk ook al bekend.

De Long Range met achterwielaandrijving is het goedkoopste model, namelijk 56.000 euro. Vervolgens is er nog de Long Range met vierwielaandrijving voor 60.000 euro en het Performance-model voor 69.000 euro. Dat laatste model brengt je in 3,7 seconden naar honderd kilometer per uur, met een actieradius van 480 kilometer en een topsnelheid van 241 km/h. De beste actieradius vind je bij het goedkoopste model, namelijk 540 kilometer. De productie van deze modellen start begin 2021.

Begin 2022 start Tesla ook met de productie van een Standard Range-model. Dit model zal dan de goedkoopste optie worden.

Bron: Tesla Design Studio

Opties

Standaard biedt de Model Y ruimte voor vijf passagiers. Voor een meerprijs van 3200 euro worden er twee extra zitjes geïnstalleerd zodat er ruimte is voor zeven personen. Autopiloot is eveneens te installeren voor 3200 euro. Met die installatie kan de wagen autonoom rijden binnen zijn eigen rijvak. Voor 5300 euro krijg je een volledig autonome wagen met automatisch auto's inhalen, parkeren, je auto oproepen zodat hij naar jou komt op een parking, verkeerslichten herkennen en meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business