Nieuws

Qualcomm voorspelt 100MP-camera’s in smartphones tegen eind 2019

De kwaliteit van smartphonecamera’s wordt steeds beter. Qualcomm voorspelt dat we dit jaar de eerste 100MP-camera zullen zien in een smartphone.

De strijd om het hoogste aantal megapixels in smartphonecamera’s blijft hevig verder worden. Fabrikanten willen niet alleen uitpakken met het aantal camera’s in hun smartphones, maar ook met het aantal megapixels in die camera’s. Dit jaar verschenen al de eerste camera’s van Samsung en Sony die het huidige toppunt van 48MP wisten te behalen. Onder andere de HONOR View20 heeft zo’n camera en de kwaliteit van de foto’s is dan ook prachtig. Chipproducent Qualcomm voorspelt nu dat er eind 2019 al smartphonecamera’s zullen verschijnen met 100 megapixels (en zelfs meer).

Senior Director van Productiemanagement (camera, computerzicht en video) bij Qualcomm, Judd Heape, meldde dat er reeds ondersteuning voor 192MP-sensoren ingebouwd zit in sommige chipsets van het bedrijf. Dit staat echter nergens vermeld op de website van het bedrijf. De ondersteuning is er dus wel, maar de camerasensoren ontbreken momenteel nog.

Heape voegt hier nog aan toe dat Qualcomm geen fan is van deze trend. Fabrikanten zijn namelijk uit op zoveel mogelijk megapixels in een camera verwerken. Qualcomm is dan weer fan van hetzelfde aantal megapixels, waarbij de pixels zelf groter zijn. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit van foto’s eveneens beter. Heape gaf aan dat we meerdere merken zullen zien met 64MP-camera’s in de loop van het jaar en de eerste camera’s met meer dan 100MP tegen het einde van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business