Nieuws

Google Chrome 74 beta ondersteunt donkere modus

Google heeft de betaversie internetbrowserupdate uitgerold, Chrome 74. Deze update bevat onder andere de veel gevraagde donkere modus.

De donkere modus, sommigen zijn een enorm grote fan ervan, terwijl anderen toch liever de normale versie van programma’s en websites gebruiken. In Google Chrome was het al mogelijk om via extensies een donker thema aan te brengen, maar ingebouwde ondersteuning voor een donkere modus was er nog niet. De nieuwste update, Chrome 74, waarvan nu de betaversie beschikbaar is, biedt deze ondersteuning wel, maar dat is niet het enige.

Een donkere modus is voor velen al een reden om enthousiast te worden, maar Chrome 74 stopt daar niet. De update is daarnaast gericht op mensen die last hebben van snel bewegende beelden. Via de instellingen wordt het mogelijk om beweging te beperken op iOS, Android, Windows en Mac. Websites zullen dan niet automatisch video’s en overdreven visuele effecten afspelen waardoor je duizelig zou kunnen worden. Die websites moeten dan weliswaar zelf deze rustigere alternatieven inbouwen als tegenhanger van hun normale pagina’s.

Tot slot is de donkere modus in Chrome 74 voorlopig alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers. De andere functies voor de bewegingsbeperkingen zijn wel beschikbaar voor alle besturingssystemen. Het is ook nog niet bekend wanneer de donkere modus naar Android, iOS en MacOS zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business