Tesla voegt stoplichtwaarschuwing toe aan Autopilot

De nieuwe software-update voor Tesla’s voegt een functie toe voor stoplichtwaarschuwingen aan zijn Autopilot. Voorlopig werkt de functie alleen in de VS.

Advertentie

Wagens van Tesla hebben onder andere een functie genaamd Autopilot. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, laat het de Tesla niet autonoom rijden (althans, nog niet). Het bevat wel allerhande rijhulpprogramma’s en stelt de wagen in staat om deels zelf te rijden op de autostrade. Hier komt nu een nieuwe functie bij in de volgende software-update (2019.8.3), namelijk Autosteer Stop Light Warning.

De nieuwe functie zal de bestuurder een pop-upmelding en geluidssignaal geven wanneer hij Autosteer gebruikt en de kans loopt om door het rood te rijden. Er zal niet automatisch afgeremd worden, die keuze ligt nog steeds bij de bestuurder.

Autosteer Stop Light Warning gebruikt kaartendata van Tesla als basis om aan te geven dat er een stoplicht aankomt. Het camerasysteem in de wagen wordt eveneens gebruikt om rode lichten te herkennen. Later wordt hier herkenning voor stoplichten in het algemeen en stopborden aan toegevoegd. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in de VS voor wagens met Autopilot en Full Self-Driving pakketten die na 2016 geproduceerd zijn.

Tesla deelt tot slot mee dat het systeem nog niet waterdicht is en niet elk stoplicht zal herkennen. Na verloop van tijd zou dit weliswaar moeten verbeteren.

Advertentie