Nieuws

Alle Samsung Galaxy Fold toestellen bevatten waarschijnlijk Snapdragon 855

De lancering voor de Samsung Galaxy Fold komt steeds dichterbij. Er heerste wat onzekerheid over aanwezige processor, maar die wordt steeds minder.

Bij de aankondiging van de Samsung Galaxy Fold was er nog geen duidelijkheid over alle technische specificaties van de smartphone. Er was namelijk nog onduidelijkheid over de SoC die in de vouwbare smartphone zou zitten. Samsung heeft dan ook de gewoonte om verschillende processoren aan te brengen in zijn smartphones naargelang de markt waar ze zullen verschijnen.

Op processorvlak zijn er twee mogelijkheden bij Samsung-smartphones vandaag de dag. Ofwel zijn de toestellen uitgerust met een Exynos-chipset uit de fabrieken van Samsung zelf ofwel een Snapdragon-chipset uit de fabrieken van Qualcomm. Vaak is het zo dat de Amerikaanse markt de Snapdragon-chipsets krijgt en de Europese en Aziatische markten de Exynos-chipsets, zoals bij de nieuwe Samsung Galaxy S10-reeks. Soms gebeurt het ook dat er alleen een variant is met de chipset van Qualcomm.

Bij een analyse van de firmware van de Galaxy Fold werden in zowel de Amerikaanse als de internationale versies chipsets teruggevonden met het referentienummer SM8150, wat overeenkomt met de Snapdragon 855 van Qualcomm. Dit wijst erop dat Samsung mikt op een consistente productie van de Galaxy Fold over heel de wereld.

Officiële informatie is er tot nu toe nog niet, maar alles lijkt te wijzen naar de Snapdragon 855. De referentienummers voor processoren variëren ook per regio, dus de kans bestaat dat sommige landen toch modellen met de Exynos 9820 krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business